Романтична вечеря на 14 лютого для чоловіка: здивуйте смаками!

Романтична вечеря на 14 лютого для чоловіка: здивуйте смаками!

Час читання -8хв.
«Людина не може добре думати, добре любити, добре спати, якщо до цього добре не повечеряла». (В. Вулф)
День 14 лютого ― день покровителя всіх закоханих. Згідно з однією з легенд (яких більше за правдиві факти), Валентин був священиком та таємно вінчав закоханих. Робив він це всупереч забороні імператора, тому незабаром був страчений. У ніч перед стратою він передав любовне послання коханій дівчині, підписавшись «Твій Валентин». Сьогодні свято 14 лютого відзначають у всьому світі, зізнаваючись у коханні за допомогою милих листівок, тематичних подарунків та сюрпризів. І роблять це найчастіше за романтичною вечерею. Пропонуємо заздалегідь підготуватися та придбати не тільки презенти, але й скласти апетитне меню, яке зможе здивувати сильну половину людства. Все необхідне ви зможете придбати у торгових центрах мережі METRO.

Романтична вечеря на 14 лютого чоловікові: лазанья в центрі столу

Вечір у день Святого Валентина має відбуватися в особливій, романтичній та затишній обстановці. Свічки та прикраси обов'язкові. А ось на столі має бути ароматна, з сирною скоринкою лазанья ― страва, що прийшла від гарячих італійців, які розуміються на любові.

По суті це листи тонкого тіста, які чередують різноманітними начинками та соусами. Традиційно лазанью готують з семоли, а ось начинку підбирають за смаком: з грибами, беконом та броколі, курячою печінкою, тунцем та оливками, баклажанами та рікоттою. На романтичну вечерю на 14 лютого чоловікові пропонуємо приготувати лазанью з в'яленими томатами та курячим фаршем. Для приготування кулінарного шедевра, вам знадобиться:

  • лазанья ― 500 г;
  • вершки кокосові ― 400 мл;
  • масло вершкове ― 50 г;
  • борошно ― 100 г;
  • мускатний горіх мелений ― 1/2ч.л.;
  • фарш ― 500 г;
  • цибуля-шалот ― 3 шт.;
  • в’ялені томати ― 340 г;
  • оливкова олія ― 30 мл;
  • сир твердий ― 300 г;
  • вино Corner Prosecco Rose ― 0,75 мл.

На 2-4 порції. Час приготування ― 35-40 хвилин.

  1. Соус Бешамель. Розігрійте вершки, додайте щіпку солі, мускатного горіху. Залиште для насичення смаками спецій. На пательні розтопіть вершкове масло та додайте борошно, постійно перемішуючи до сгущення. Додайте поступово вершки, та слідкуйте, щоб не з’явилися грудочки. Прогрійте суміш та відкладіть, коли трохи загусне. Накрийте харчовою плівкою в контакт.
  2. Начинка. На оливковій олії припустіть цибулю, потім додайте фарш. Посоліть та поперчіть. Додайте подрібнені в’ялені томати та тушкуйте під кришкою 15 хвилин.

На останньому етапі потрібно зібрати лазанью. В прямокутну форму для випікання почергово викладіть прошарки пасти, фарш, соус та сир. Запікайте в духовці при t=180℃ приблизно 15 хвилин. Подавайте лазанью гарячою з келихом ігристого рожевого вина Corner Prosecco Rose. Його фруктовий аромат з нотками білих персиків та квітів підходить як до м’ясних, рибних, так й овочевих страв.

Вечеря чоловікові на 14 лютого: сирно-м’ясна тарілка з горіхами та фруктами

Сир разом з фруктами та горіхами ― обов’язкова страва на обід або вечерю в багатьох країнах світу. Коштувати сири дозволено, як під час основної трапези, так й після неї. Подають нарізку окремо на дерев’яних дощечках разом з ножами до кожного виду або в дуеті з м’ясними делікатесами. Пропонуємо склад сирно-м’ясного асорті за європейськими канонами:

  • тверді ― сир мімолет, гауда, едам;
  • напівтверді ― сир маасдам, чеддер, ементаль.
  • м’які з пліснявою ― горгонзола «Дольче», горгонзола «Піканте», брі.

М’ясна нарізка може складатися з:

  • ковбаси сиров’яленої «Фует»;
  • панчетти з перцем;
  • хамон «Курадо»;
  • хамон «Серано».

З цією стравою ви впораєтеся швидко, всього за 15-20 хвилин. Ідею оформлення довірте фантазії, але пам’ятайте, що сири подають за годинниковою стрілку, від м’яких сортів (моцарела) до ярко виражених за смаком (брі).

Між ними, щоб смаки не змішувалися, розташовують фрукти та горіхи. Можете використати кеш'ю, фісташки та мигдаль. Підійдуть свіжі груші, яблука, виноград, інжир. Також зверніть увагу на сухофрукти, наприклад, курагу або фіники. Додатково можна подати крекери або злакові хлібці та вино. Кращий вибір ― вино з ароматом малини та червоних фруктів ― La Sastreria Garnacha. Країна походження ― Іспанія, з регіону Карина.

Вечеря на 14 лютого коханому з французькими нотами

Гратен ― приклад того, як зі звичайної картоплі приготувати вишукану страву та подати її на вечерю чоловікові на 14 лютого.У страви цікава історія, та не менш яскравий смак. Французи люблять гратен за хрумку золотисту скоринку й соковиту начинку. Також їм подобається фантазувати зі смаками, додаючи різні продукти. У класичному рецепті основних інгредієнтів кілька: картопля, сметана, молоко, мускатний горіх та сир. Але якщо ви бажаєте здивувати кохану людину, а часу обмаль, оберіть наступні інгредієнти:

  • гратени (15 шт. по 100 г) ― 1 п.;
  • суміш лісових грибів ― 1 кг;
  • вершки 30% ― 1 л;
  • сир твердий ― 600 г;
  • масло вершкове ― 40 г;
  • мускатний горіх ― 1/2 ч.л.;
  • сіль, білий перець, тим’ян ― за смаком;
  • вино El Castilla Viura ― 0,75 мл.

На 2-4 порцій. Час приготування ― 40 хвилин. Дійте покроково:

  1. На вершковому маслі (20 г) обсмажте цибулю, гриби, передчасно розморожені в холодній воді. Посоліть та поперчіть. Додайте 250 мл вершки та протушкуйте 5-7- хвилин.
  2. Круглу або прямокутну керамічну форму для запікання змажте вершковим маслом. Викладіть в неї кільця картоплі шарами, додаючи поверх соус з грибів.
  3. Вершки, які залишилися, поперчіть, посоліть та додайте до них мускатний горіх, тим’ян. А ще натертий сир. Залийте цією сумішшю картоплю на ⅓ висоти.
  4. Посипте зверху тертим твердим сиром та запікайте 20 хвилин при t=170-180℃.

Але хіба можлива вечеря з такою стравою без вина? Ароматне з цитрусовими нотками біле вино Camino de Castilia ідеально доповнить композицію.

14 лютого вечеря коханому: рецепт сібаса з горошком

Середземноморська страва на святковому столі – виграшне рішення за багатьма пунктами: смачно, ситно та красиво. Пропонуємо на вечерю на 14 лютого коханому приготувати запечений сібас з гарніром із зеленого горошка та броколі. Ніжне м’ясо морського судака дійсно зможе здивувати смаком! Підготуйте наступні інгредієнти:

  • філе сібаса ― 250 г;
  • свіжий або заморожений горошок ― 1 кг;
  • вершки кокосові ― 400 мл;
  • оливкова олія ― 40 мл;
  • вершкове масло ― 80 г;
  • цибуля-шалот ― 2 шт.;
  • лимон ― ½ шт.;
  • перець чілі ― 1/2 стручка;
  • часник ― 2 зуб.;
  • тим’ян ― 2 гілочки.;
  • м’ята ― 1 пучок;
  • сіль, перець ― за смаком;
  • вино Le Colline dei Filari Soave ― 0,75 л.

На 2 порції. Час приготування ― 30 хвилин. Процесс приготовування швидкий та легкий:

  1. Філе сібаса промити холодною водою. Замаринувати в суміші лимонного соку, оливкової олії, солі та перцю. На кожне філе розмістіть по гілочці тим’яну та відправте запікатися в духовку на 15 хвилин при t=170℃.
  2. На пательні розігрійте оливкову олію разом з вершковим маслом. Додайте мілко нарізану цибулю, перець чілі, часник та обсмажуйте до прозорості цибулі.
  3. Горошок проваріть в кип’яченій воді разом зі м’ятою. Як тільки він стане м’яким, дістаньте м’яту, а горошок додайте на пательню до цибулі. Перемішайте, посоліть та поперчіть. Гарнір з горошку готовий.
Є ще один варіант ― приготуйте з горошку пюре. Добитися ніжної та м’якої консистенції допоможуть кокосові вершки. Але додавайте їх поступово та небагато. Сібас з горошком на 14 лютого ― вечеря коханому, одночасно розкішна та проста, безтяжких продуктів. А доповнить цю страву італійське вино від бренду Le Colline dei Filari, з ароматом фруктів та легкою кислинкою цитрусів.