Цей торт із цікавим смаком не схожий на жоден у світі десерт. Кислинка вишні, ніжний крем, м’яке тісто в трубочках роблять його справді оригінальним та незабутнім. Незважаючи на складність приготування цього торта, печеться він швидко й легко, а смак його справді вартий витрачених на нього зусиль.
Наведемо кілька цікавих фактів про цей десерт.
За першою рецептурою як начинку для трубочок використовували не вишні без кісточки, а чорнослив. Саме він, за кулінарною легендою, символізував чорний одяг ченців із монастиря. Нібито саме через це торт і отримав свою незвичну назву.
Існує кілька варіантів приготування торта «Монастирська хата»: крем може бути сметанним, масляним зі згущеним молоком, сметанним із вареним згущеним молоком, зі збитих вершків. Кондитери застосовують також різноманітне тісто — пісочне чи заварне медове. Як начинка може використовуватися свіжа, заморожена або консервована вишня, а також чорнослив, чорна смородина, брусниця чи малина.
Пропонуємо вам два рецепти. Перший із них — максимально спрощений, який легко та швидко можна відтворити в домашніх умовах. Другий — складніший, класичний, який прикрасить меню десертів у вишуканому кафе.