Якщо немає
професійного обладнання, як у кондитерській, то це зовсім не означає, що не
вдасться створити ефектний полуничний декор. Для цього знадобиться гострий ніж
із коротким лезом, дерев’яні шпажки (саме вони згодяться для того, аби
занурювати ягоди в сироп чи розтоплений шоколад). Найпростіші методи для
аматорів — по спіралі викласти цілі або розрізані навпіл ягоди зверху торта,
попередньо змастивши верхній шар кремом.
Ще один метод
застосувати полуницю як декор для торта — нарізати великі ягоди на пластинки,
які треба занурити в бік торта вертикально. На боках торта має бути шар крему
достатньої товщини, а сам крем мати доволі густу консистенцію. Добре підійде
сметанний крем, для приготування якого використано спеціальний згущувач.
Також нескладно
створити троянду з полуниць, які виглядатимуть дуже вишукано на будь-якому
торті — не важливо, це бісквіт чи повітряна меренга. Великі ягоди треба розрізати
поперек на пластини. Потім викласти цими пластинками спочатку перше, найбільше
коло пелюсток. Після по меншій окружності — другий. В кінці зробити верхівку
квітки з таких самих полуничних пластинок.
Ефектно
виглядають серця з полуниці. Є два методи. Перший — порізати ягоди навпіл та
зробити сердечка з двох половинок, викладених на зрізи. Другий — викласти
велике серце з половинок зверху на торті. Чудовий варіант на День закоханих або
до особливої романтичної дати.
Щоб зробити
маленьку квітку з кожної полуниці, знадобиться маленький ніж із гострим лезом.
Спочатку потрібно надрізати 4 нижні «пелюстки», потім зробити надрізи
посередині. Тоді настромити ягоду на шпажку, або одразу прикрасити полуничною
квіткою торт.