Готуємо круасани з готового дріжджового тіста смачно і швидко
Готуємо круасани з готового дріжджового тіста смачно і швидко
Час читання -5хв.
Легкі, пухкі круасани — символ французького сніданку. Головний секрет випічки — листкове тісто, яке вдома вимісити дуже важко. Ділимося рецептами, як приготувати смачні круасани з готового тіста.
Коли хочеться чогось смачного до чаю, а для замішування тіста немає ні бажання, ні часу, у пригоді стають швидкі, але дуже смачні рецепти круасанів із готового тіста. Залишається лише обрати улюбленого виробника, начинку та розігріти духову шафу. На раз, два, три смачні ласощі для всієї родини готові. Але, як кажуть кулінарні знавці, навіть у такому разі варто знати деякі особливості. Пропонуємо дізнатися подробиці.

Круасани з готового дріжджового тіста: рецепт «п’ятихвилинка»

Назва «круасан» з французького означає «напівмісяць». Саме ці вироби у формі ріжка сьогодні є національним фудсимволом країни. І мало хто снідає у Франції без щойно спечених круасанів. У них навіть є традиція — сходити зранку до найближчої крамниці за випічкою.

Інгредієнти на 2 порції:

  • 500 г листкового дріжджового тіста;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. джему;
  • 2 ст. л. борошна;
  • цукрова пудра.

 

Час приготування — 40 хвилин.

 

Покрокові дії:

  1. Тісто зарання дістаємо з холодильника і розморожуємо.
  2. Робочу поверхню присипаємо борошном, кладемо тісто і ретельно розкачуємо до товщини в декілька міліметрів.
  3. Отриманий прямокутник ділимо на 3 рівні частини. Кожну з них розрізаємо по діагоналі.
  4. На широку частину кладемо джем, загортаємо, трохи прищепивши краї, щоб не витікала начинка. Формуємо всі круасани.
  5. Форму для випікання застеляємо пергаментом і викладаємо круасани, залишаючи між ними вільне місце. Накриваємо форму рушником і ставимо тісто підійти на 10 хвилин.
  6. Круасани змащуємо яйцем і відправляємо випікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
  7. Готові круасани посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл. Смачних чаювань!

Сирні круасани з покупного дріжджового тіста на сніданок

Круасани з сиром чудово смакують на сніданок. Але також їх можна готувати на десерт, дітям у школу або як перекус на роботу. До сиру можна додати цукати, курагу, ягоди.

Інгредієнти на 5 порцій:

  • 200 г сиру;
  • 10 г ваніліну;
  • 1 кг тіста;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 яйце;
  • 100 г шоколаду.

 

Час приготування — 40 хвилин.

 

Покрокові дії:

  1. Спочатку готуємо начинку: в сир додаємо цукор і ванілін, розминаємо виделкою, щоб утворилася однорідна сирна суміш.
  2. Попередньо розморожене тісто викладаємо на робочу поверхню, присипаємо борошном і розкачуємо приблизно до товщини 4 мм. Розрізаємо на однакові трикутники.
  3. Акуратно ложкою викладаємо начинку на широкий край, притискаємо і загортаємо круасани.
  4. Форму для випікання закриваємо пергаментом, викладаємо круасани. Посипаємо борошном і змащуємо жовтком.
  5. Випікаємо за температури 200 градусів 25–30 хвилин.
  6. Готові круасани викладаємо на тарілку, даємо охолонути. В цей час розтоплюємо шоколад на водяній бані. Поливаємо зверху круасани. Смачного!

Експрес-круасани з готового дріжджового тіста з сиром і шпинатом

Круасани з моцарелою — особлива насолода смаком. Шпинат додає пікантності та свіжості. Такі круасани можна готувати на сніданок та перекус.

Інгредієнти на 5 порцій:

  • 500 г листкового дріжджового тіста;
  • 50 г вершкового масла;
  • 200 г сиру моцарела;
  • 100 г шпинату;
  • кунжут.

 

Час приготування — 30 хвилин.

 

Покрокові дії:

  1. За 2 години до приготування дістаємо тісто з холодильника і залишаємо розморожуватися.
  2. Сир нарізаємо невеликими брусочками товщиною 3–4 мм.
  3. Шпинат подрібнюємо ножем.
  4. Тісто викладаємо на робочу поверхню, присипаємо борошном, розкачуємо до потрібної товщини (5–6 мм).
  5. Нарізаємо тісто трикутниками.
  6. На кожний трикутник із широкої сторони кладемо шматок сиру і посипаємо шпинатом. Загортаємо, формуючи круасани.
  7. Форму для випікання застилаємо пергаментом, викладаємо круасани, залишаючи між ними місце для збільшення.
  8. Змащуємо збитим яйцем і посипаємо кунжутом.
  9. Ставимо випікатися в розігріту духовку (180 градусів) на 15–20 хвилин. Час залежить від режиму роботи духовки.
  10. Подаємо круасани гарячими, так ліпше відчувається смак сиру. Вони чудово підходять до кави і чаю. Смачного!

Французькі круасани з мармеладом і шоколадом

Круасан — символ французького сніданку. Але смачні борошняні вироби так полюбилися багатьом, що тепер їх готують по всьому світу. Основа — листкове тісто. Але весь смак саме в начинці. Класичною начинкою вважається заварний крем, мигдалева паста та шоколад. Спробуйте їх приготувати за традиційним французьким рецептом.

Інгредієнти на 2 порції:

  • 400 г дріжджового тіста;
  • 50 г борошна;
  • 100 г мармеладу;
  • 80 г шоколаду;
  • 100 г вершкового масла.

 

Час приготування — 45 хвилин.

 

Покрокові дії:

  1. Розморожене тісто викладаємо на робочу поверхню з борошном. Розкачуємо до потрібної товщини.
  2. Розрізаємо тісто на трикутники. На широкий край викладаємо начинку: шматочок мармеладу й шоколаду. Загортаємо.
  3. Викладаємо на форму, застелену пергаментом, накриваємо рушником і залишаємо на 10 хвилин.
  4. Розтоплюємо вершкове масло й змащуємо круасани.
  5. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духову шафу на 15–20 хвилин.
  6. Готові круасани знову змащуємо вершковим маслом.

Бон апетит!