Рецепт пасти птитим з овочами

Рецепт пасти птитим з овочами

Час читання -4хв.
Думаєте, знайомі з усіма видами пасти? А що скажете щодо пасти птитим? Новий продукт, смачний, ситний й незвичайний здивує навіть найвибагливіших гурманів. Паста добре тримає форму, не злипається й залишається розсипчастою. Що від вас вимагається? Підібрати цікаве поєднання продуктів. А ми в цьому допоможемо.
Птитим ― продукт, родом з Ізраїлю, що виробляється за спеціальною технологією. За зовнішніми характеристиками щось середнє між кус-кусом й булгуром, але по суті це макаронний виріб. Виготовляють із пшеничного борошна найвищого сорту різних форм та фігур, відмінних за кольором. У класичному варіанті ― зернятка круглі та товсті. Куди його додають? У супи, салати, запіканки, але найсмачнішим продукт виходить у поєднанні з овочами та соусами, коли просочується їхніми смаками.

Готуємо пасту птитим з овочами: рецепт приготування в домашніх умовах

Перед тим як приготувати птахитим з овочами, пропонуємо ознайомитися зі способами, якими можливо приготувати продукт швидко та корисно:

  1. Окремо у воді чи бульйоні, з розрахунку 1:2. Готують на повільному вогні під кришкою до повного всмоктування рідини.
  2. У мультиварці, на пару. Для отримання насиченого аромату та смаку, під пастою можна готувати м'ясо з овочами.
  3. На сковороді. Обсмажують на добре розігрітій оливковій олії, з додаванням вина, бульйону.

Важливо зберегти текстуру пасти аль денте ― у такому вигляді вона стане чудовим доповненням салатів, табуле, м'ясних страв та інших страв.

Птитим паста з овочами та грибами ― як різотто

За структурою птитим ідеально підходить для приготування різотто, ароматного та ніжного з насиченим смаком. Гарна ідея для обіду чи вечері. Не будемо йти далеко вкулінарні фантазії, а запропонуємо максимально простий рецепт із продуктів, які є у більшості в холодильниках.

Підготуйте:

  • птитим ― 400 г;
  • гриби лісні ― 200 г;
  • курячий бульйон ― 1,5-1,7 л;
  • сир твердий ― 50 г;
  • цибулю ріпчасту ― 150 г;
  • цибулю порей ― 150 г;
  • томати ― 100 г;
  • часник ― 2 зубчика;
  • вершкове масло ― 150 г;
  • оливкову олію ― 50 мл;
  • біле сухе вино ― 200 мл;
  • петрушку ― 20 г;
  • тим'ян ― 1 гілочка;
  • сіль, перець ― за смаком.

На 2-4 порції.

Час приготування ― 45 хвилин.

Починайте готувати:

  1. Наріжте дрібно цибулю звичайну, порей та часник. Обсмажте на суміші оливкової та вершкового масел до золотистого кольору. Додайте гілочку чебрецю та подрібнені гриби. Протушкуйте разом 5-7 хвилин.
  2. Введіть пасту та обсмажте 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Влийте вино та випаруйте його. Додайте склянку бульйону. Дочекайтеся його повного вбирання. Далі вводьте залишки бульйону поступово, дочекавшись щоразу його вбирання. Коли паста буде готова, введіть подрібнені томати, натертий сир та тушкуйте до повної готовності.

У готову пасту кремової текстури можна додати бекон – обсмажте його на сухій сковороді та прикрасьте перед подачею. Включайте фантазію та експериментуйте!

Птитим з куркою та овочами в зеленій пасті

Птитим ― ізраїльський кус-кус або рис Бен-Гуріона, названий так на честь першого прем'єр-міністра Ізраїлю, ідейного натхненника нового продукту. Пасту готують з капустою, кабачками, томатами, субпродуктами, індичкою та морепродуктами. Але найчастіше птитим подають як гарнір з овочами та куркою ― безпрограшне поєднання, яке вам пропонуємо спробувати на смак.

Підготуйте інгредієнти:

  • пасту птитим ― 400 г;
  • філе куряче ― 400 г;
  • цибулю-шалот ― 150 г;
  • часник ― 2 зубчика;
  • бульйон ― 800 мл;
  • перець солодкий зелений ― 200 г;
  • зелену стручкову фасоль ― 50 г;
  • зелень (петрушку, базилік) ― 1 пучок;
  • оливкову олію ― 40 мл;
  • вершкове масло ― 50 г;
  • морську сіль ― за смаком;
  • перець чорний мелений ― за смаком;
  • пармезан ― 40 г;
  • кедрові горішки ― 50 г.

На 4 порції.

Час приготування ― 30-35 хвилин.


  1. Зелена паста. Усю зелень спочатку необхідно обшпарити окропом, а потім помістіть у лід. Охолоджену зелень збийте блендером, додайте оливкову олію, ½ сиру.
  2. Відваріть птитім у бульйоні до стану аль денте, близько 10 хвилин. Відкладіть.
  3. Обсмажте в сотейнику на суміші оливкової та ½ вершкового масел спочатку цибулю та часник. Через 3-4 хвилини додайте квасолю, а потім слайси курячого філе. Обсмажте ще 4 хвилини.
  4. Налийте в сотейник до овочів склянку бульйону, викладіть у нього птитим, добре прогрійте. Посолити, поперчити й довести до готовності всю суміш. Додайте ½ вершкового масла, пармезан та зелену пасту. Перемішайте.

Готовий птитим з куркою та овочами прикрасьте обсмаженими кедровими горіхами. Смачного!