Торт «Мурашник» за 10 хвилин: рецепти без випікання

Час читання - 3 хв.

Цей торт ідеально підходить, коли хочеться чогось солодкого і смачного до чаю, а возитися з тістом немає часу та бажання. «Мурашник» без випікання виручає завжди. Спробуйте приготувати його за нашими рецептами, щоб переконатися: смачно буває навіть дуже просто!

Цей торт ідеально підходить, коли хочеться чогось солодкого і смачного до чаю, а возитися з тістом немає часу та бажання. Або коли несподівано прийшли гості. «Мурашник» без випікання виручає завжди.

Спробуйте приготувати його за нашими рецептами, щоб переконатися: смачно буває навіть дуже просто! Хочете додати родзинку до звичного варіанта — тоді не пропустіть рецепт торта із сиром.

«Мурашник» з печива без випікання

Торт «нашвидкуруч»: 5–7 хвилин — і все готово. Головне — дати постояти й добре просочитися. Ваші гості-ласуни будуть у захваті!

Інгредієнти:

  • 600 г печива «Топлене молоко»;
  • 500 г вареного згущеного молока;
  • 100 г масла;
  • 2 столові ложки сметани;
  • 30 г молочного шоколаду;
  • горіхи.

 

На 5–6 порцій.

Час приготування — 10–12 хвилин, а також 1 година для застигання.

Приготування:

  1. Печиво розламуємо й подрібнюємо руками.
  2. Варене згущене молоко викладаємо у глибоку миску і збиваємо блендером або міксером, додаємо сметану, ще раз збиваємо. Додаємо масло та ще раз змішуємо.
  3. З’єднуємо печиво і крем, ретельно розмішуємо, щоб вийшла однорідна маса.
  4. Викладаємо на тарілку гіркою, щоб торт був схожий на мурашник.
  5. Натираємо шоколад і посипаємо торт зверху.
  6. Ставимо в холод на 1 годину, після чого його можна нарізати.

Торт «Мурашник» з ірискою

Це незвичайний рецепт на випадок, коли хочеться швидко приготувати щось смачне й солодке. Торт виходить повітряним, з ніжним карамельним смаком. Він сподобається і дітям, і дорослим.

Інгредієнти:

  • 100 г масла;
  • 400 г шкільного ірису;
  • кукурудзяні палички;
  • мак для прикрашання.

 

На 4–5 порцій.

Час приготування — близько 20 хвилин.

Приготування:

  1. У розігріту каструлю кладемо масло, розтоплюємо й додаємо ірис. Важливо постійно помішувати. Повинна вийти рідка кремова структура.
  2. Кукурудзяні палички висипаємо у глибоку миску й заливаємо кремом. Ретельно й акуратно перемішуємо.
  3. Викладаємо на блюдо гіркою, посипаємо маком і прибираємо застигати в холод на 1 годину.

Торт «Мурашник» без випікання з бананом

Торт готується буквально за 10 хвилин, проте смак не залишить нікого байдужими. Легкий, солодкий і з приємною банановою ноткою, такий десерт можна приготувати, навіть коли зовсім немає часу. Головне — дати йому добре просочитися (бажано витримати в холоді 10–12 годин).

Інгредієнти:

  • 400 г пісочного печива;
  • 1 банан;
  • 150 г згущеного молока;
  • 180 г масла;
  • мак для прикрашання.

 

На 4–5 порцій.

Час приготування — близько 15 хвилин.

Приготування:

  1. Перекладаємо печиво в поліетиленовий пакет, закриваємо й ретельно подрібнюємо. Можна взяти качалку або товкач для картоплі.
  2. Ріжемо банан і додаємо до печива.
  3. У чаші блендера змішуємо масло і згущене молоко, збиваємо.
  4. Змішуємо крем із подрібненим печивом, ретельно перемішуємо й викладаємо гіркою на тарілку. Посипаємо маком і прибираємо на ніч застигати.

«Мурашник» із сиром без випікання 

Це не зовсім звичайний рецепт торта, швидше сирний десерт, дуже корисний дітям. Його можна готувати на сніданок, а також як солодку страву на дитячий стіл. Це смачно й корисно!

Інгредієнти:

  • 300 г сухого печива «Наполеон» (або будь-якого пісочного);
  • 500 г нежирного сиру;
  • 200 г згущеного молока;
  • 200 г масла;
  • кокосова стружка для прикрашання.

 

На 4–5 порцій.

Час приготування — 20 хвилин.

Приготування:

  1. Довільно розламуємо печиво руками.
  2. У глибокій мисці з’єднуємо масло і згущене молоко, ретельно збиваємо міксером або блендером.
  3. В окремому посуді розтираємо сир, щоб не було грудок. Можна перетерти його через сито.
  4. Додаємо сир порціями у крем і перемішуємо.
  5. З’єднуємо сирний крем і печиво, перемішуємо й викладаємо гіркою на тарілку.
  6. Прибираємо в холодильник на кілька годин. Перед подачею посипаємо кокосовою стружкою. Нарізаємо, як звичайний торт, шматочками.

 

Смачного!