Гуакамоле з лимоном: як готувати та з чим подати
Гуакамоле з лимоном: як готувати та з чим подати
Час читання -3хв.
Страви мексиканської кухні входять до списку популярних національних страв з усього світу. Одна з візитівок мексиканської кухні — соус гуакамоле, основою для якого є стиглий авокадо.

Страви мексиканської кухні входять до списку популярних національних страв з усього світу. Це цілком зрозуміло, адже в кулінарії Мексики чимало смачних та корисних страв з овочами, м’ясом, бобовими тощо. Одна з візитівок мексиканської кухні — соус гуакамоле, основою для якого є стиглий авокадо.

Традиційно його сервірують із чипсами начос із кукурудзяного борошна. Смачна та корисна страва підходить не лише для молодіжної вечірки. Авокадо обожнюють прихильники здорового харчування.

Цей плід містить велику кількість легкозасвоюваних жирів, не містить вуглеводів та є ідеальним перекусом, який вписується у правила популярних дієт — кето та Дюкана. Звичайно, якщо ви дотримуєтеся таких систем харчування, від начос доведеться відмовитися. Проте це не критично, адже гуакамоле досконалий сам по собі!

Соус можна подавати як гарнір до будь-яких страв, навіть м’ясних чи з морепродуктів. У мексиканській кухні прийнято їсти його із прісними чипсами або багетом, із загальної миски. Замість хліба і чипсів, можна використовувати тонкий бездріжджовий лаваш, підсушений у духовці. Пропонуємо вам два рецепти гуакамоле — простий, який легко відтворити, готуючись до вечірки вдома, та більш складний.

Гуакамоле — рецепт з авокадо та лимоном

Цей соус дуже простий, але, якщо ви будете готувати його для своїх гостей, отримаєте славу вправного кухаря! Усе, що потрібно зробити, — придбати смачний та стиглий авокадо. Вибирайте інгредієнти в овочевих відділах торговельних центрів METRO. На 4 порції знадобиться така кількість продуктів:

  • 3 стиглих авокадо;
  • 5 гілочок свіжої кінзи;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 великий помідор;
  • 3 столові ложки лимонного соку;
  • половина ріпчастої цибулини;
  • сіль за смаком.

 

Час приготування — 10 хвилин.

Як готувати гуакамоле з лимоном:

  1. Почищені та помиті зубчики часнику пропустити через прес, посолити та пом’яти суміш виделкою, щоб смак та аромат часнику максимально розкрився.
  2. Розрізати авокадо навпіл. Дістати кісточку, м’якоть, розім’яти її до однорідної маси. Одразу ж додати сік лимона, щоб гуакамоле не почав темнішати.
  3. Нарізати дрібними кубиками помідор та цибулю. Додати овочі до авокадо, перемішати.
  4. Посолити за смаком та одразу подавати — як самостійну закуску або з кукурудзяними чипсами.

Гуакамоле — рецепт з лимоном та креветками

Дивовижна якість цього смачного та поживного соусу — здатність гармонійно поєднуватися майже з будь-якими продуктами та стравами. Пропонуємо вам безпрограшний варіант — звести разом креветки та гуакамоле з лимоном. Це дуже смачно, просто та ефектно.

Крім того, гуакамоле з лимоном та креветками цілком відповідає принципам здорового харчування. Ця страва чудово підійде для романтичної вечері, не залишить по собі важкості та зайвого на талії. На дві порції знадобляться такі інгредієнти:

  • 2 стиглих авокадо із красивою шкіркою;
  • 10 креветок середнього розміру;
  • 1 томат;
  • 1 невеликий перець чилі;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 чайна ложка оливкової олії;
  • 2 чайні ложки лимонного соку;
  • сіль за смаком.

 

Час приготування — 20 хвилин.

Готуємо гуакамоле із креветками та лимоном так:

  1. Креветки відварити в киплячій підсоленій воді, виловити та залишити для вистигання. Залишити 4 креветки цілими для прикрашання страви, решту почистити й порізати.
  2. У помідора видалити шкірку й нарізати кубиками.
  3. Перець чилі розрізати навпіл, видалити насіння та хвостик, нарізати якомога дрібніше.
  4. Авокадо розрізати на половинки (шкірку не викидати та працювати з нею вкрай обережно). М’якоть нарізати кубиками, полити соком лимона.
  5. Змішати креветки, пюре з авокадо та лимонного соку, помідори, подрібнений чилі та нарізаний якомога дрібніше часник.
  6. Посолити за смаком, додати оливкову олію і перемішати.
  7. Викласти гуакамоле із креветками в половинки зі шкірки авокадо. Прикрасити цілими креветками, подавати порційно — по дві половинки одному гостеві.

 

Смачного!