Салат із червоною квасолею і червоною цибулею — неочікувані поєднання смаків
Салат із червоною квасолею і червоною цибулею — неочікувані поєднання смаків
Час читання -4хв.
Якщо хочете урізноманітнити домашню кухню, зверніть увагу на салати, у яких поєднано червону квасолю, соковиту цибулю на інші корисні інгредієнти. Квасоля вважається прекрасною альтернативою м'ясу для вегетаріанців і тих, хто дотримується посту.

Якщо хочете урізноманітнити домашню кухню, зверніть увагу на салати, у яких поєднано червону квасолю, соковиту цибулю на інші корисні інгредієнти. Поласувати таким салатом та пригостити ним гостей свого кафе варто хоча б тому, що червона квасоля — один із найбільш корисних продуктів у нашому раціоні! Саме так, адже у ній міститься багато легкозасвоюваного рослинного білка (200 г квасолі становить приблизно 30 % денної норми білка). Завдяки цій якості квасоля вважається прекрасною альтернативою м'ясу для вегетаріанців і тих, хто дотримується посту. А ще червона квасоля чудово поєднується із будь-якими інгредієнтами у салатах — зеленню, свіжими чи маринованими, відварними овочами, рибою та м’ясом. Пропонуємо вам два рецепти. Один добре «впишеться» у святкове домашнє меню. Також ця страва може виступити як повноцінна корисна вечеря для всієї родини. Другий рецепт може зацікавити професійних кухарів та власників кафе та ресторанів.

Для цих салатів можна використати консервовану червону квасолю. Перед додаванням її треба відкинути на сито та промити проточною холодною водою, дати стекти. Відварена червона квасоля також підходить для приготування салатів. Та в такому разі страві треба настоятися півгодини, щоб квасоля всотала заправку та стала більш смачною.

Салат із тунцем, квасолею і червоною цибулею

Таке поєднання — досить пікантне, ситне та свіже. Скористайтеся цим рецептом, коли набриднуть звичні мікси з огірків-помідорів та салат «Весняний». Час ласувати корисним білковим салатом! На 4 порції салату з червоною квасолею та тунцем знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 банка консервованого тунця у власному соку;
  • 8 помідорів чері;
  • пучок зеленого салату — руколи;
  • 3 курячих яйця, відварених круто;
  • 1 велика червона цибулина;
  • 1 банка червоної квасолі.

 

Для заправки:

  • 1 ч. л. меду;
  • 1 ч. л. солодкої гірчиці;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • сіль та чорний перець за смаком;
  • 1 ст. л. лимонного соку.

 

Приготування — 10 хвилин.

Покроковий рецепт салату із червоною цибулею та квасолею:

  1. Підготовлюємо квасолю, викладаємо у салатник.
  2. Із тунця зливаємо сік, за необхідності розминаємо виделкою.
  3. Ріжемо шматочками чері, яйця.
  4. Рвемо листя салату в салатник — зелень не забуваємо ретельно промити.
  5. Заправка: змішуємо гірчицю, мед, лимонний сік, олію і сіль. Все перемішуємо, заправляємо салат.
  6. Подаємо як самостійну страву чи закуску. Салат не потребує жодних доповнень чи гарнірів — він довершений розмаїттям смаків сам по собі.

Салат з яловичиною, квасолею і червоною цибулею

Цей незвичайний, яскравий та соковитий салат вигадали у Грузії. А ця кухня — одна з найсмачніших у світі та має мільйони шанувальників. Крім неперевершеного смаку, цей салат має корисний склад. Варене м’ясо та квасоля — джерела білка, цибуля та зелень містять необхідні організму вітаміни. На 4 порції страви знадобляться такі інгредієнти:

  • 300 г відвареної телятини;
  • 1 банка червоної квасолі консервованої;
  • 1 великий червоний болгарський перець;
  • невеликий пучок кінзи;
  • 50 г ядер волоського горіха;
  • 1 ч. л. приправи хмелі-сунелі;
  • сіль та перець чорний за смаком.

 

Для заправки:

  • 5 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ст. л. винного оцту.

 

Час приготування — 10 хвилин.

Покроковий рецепт:

  1. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Якщо цибуля соковита і гостра, то ліпше її нарізати й опустити на 2 хвилини в гарячу воду, інакше смак цибулі переб'є все інше в салаті.
  2. Із болгарського перцю видаляємо насіння і ріжемо соломкою.
  3. М'ясо рубимо кубиками.
  4. Часник подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес.
  5. Із банки квасолі зливаємо воду і промиваємо її.
  6. Поєднуємо цибулю, яловичину, перець, часник, нарізану кінзу, обсмажені і дрібно порубані волоські горіхи.
  7. Солимо, додаємо чорний перець і хмелі-сунелі.
  8. Заправку робимо з оливкового масла і винного оцту.
  9. Заправляємо, перемішуємо салат, за можливості даємо настоятись 15–20 хвилин.

 

Якщо плануєте подавати салат як закуску, порція має бути не більше 200 грамів. Інакше до основної страви та десерту справа може не дійти — салат дуже смачний та ситний.

Смачного!