Страви на вогнищі: Топ-8 смачних рецептів
Страви на вогнищі: Топ-8 смачних рецептів
Час читання -5хв.
Важко уявити туристичний похід чи вилазку на природу без смачного пікніка. І якщо ви не хочете обмежуватися лише консервами та бутербродами, тоді не пропустіть нашу добірку кращих рецептів на вогнищі.
Розповімо, як із простих інгредієнтів зробити неперевершений обід, сніданок та урізноманітнити туристичне меню. Обирайте, в чому вам зручніше готувати: на решітці, в казані чи сковороді.

Страви на вогнищі в поході: готуємо швидко та смачно на решітці

Коли на природі не хочеться довго возитися з приготуванням їжі, і раптово настиг апетит, на допомогу приходить решітка для грилю. Пропонуємо прості рецепти швидких перекусів чи сніданків.

 

Сосиски гриль з перцем і беконом

Інгредієнти:

  • 1 пакунок сосисок;
  • смужки бекону;
  • 70 г твердого сиру;
  • 2 солодких перця.

 

Приготування:

  1. Будь-які сосиски загортаємо у смужки бекону.
  2. Перець миємо, видаляємо плодоніжки і зерна.
  3. Викладаємо сосиски і перець на решітку і запікаємо з обох боків.
  4. Кладемо на тарілку і посипаємо тертим сиром.

 

Лаваш із помідорами і шинкою

Інгредієнти:

  • 2 пакунки лаваша;
  • 2 помідори;
  • 500 г шинки;
  • 100 г твердого сиру;
  • будь-який соус.

 

Приготування:

  1. Лаваш розділяємо на невеликі смужки, змащуємо соусом.  
  2. Викладаємо тонкі пластівці шинки, кільця помідора и смужки сиру. Загортаємо конвертиком.
  3. Викладаємо на решітку і запікаємо з обох боків по 2–3 хвилини.
 

Страви на вогнищі в сковороді

Сковорода стає незамінною в поході, щоб приготувати смачну вечерю чи улюблений сніданок з яєць. Зберігайте прості рецепти, щоб відчувати себе на природі як удома.

 

Туристична яєчня

Пропонуємо рецепт-основу, в який можна додавати будь-які інші улюблені інгредієнти. Наприклад, картоплю чи макарони, що залишилися з вечері, ковбасу. Якщо яйця попередньо збовтати, то можна приготувати туристичний омлет.

Інгредієнти:

  • олія;
  • 3–4 яйця;
  • зелень;
  • 2 помідори;
  • сіль і перець за смаком.

 

Приготування:

  1. На сковороді розігріваємо олію. Кладемо кільця помідорів.
  2. Розбиваємо яйця, солимо, перчимо.
  3. Смажимо на середньому вогні до готовності.
  4. У кінці посипаємо дрібною зеленню.

 

Обсмажені ковбаски з цибулею і яблуками

Ця страва дуже смачна та ароматна. Обов’язково спробуйте приготувати на природі.

Інгредієнти:

  • 1 пакунок мисливських ковбасок;
  • 1 ст. л. олії;
  • 2 червоних яблука;
  • 1 червона цибулина або цибуля шалот;
  • зелень.

 

Приготування:

  1. У сковороду наливаємо олію, нагріваємо.
  2. Очищену цибулю нарізаємо невеликими скибками, викладаємо смажитися.
  3. Яблука чистимо і теж розрізаємо на скибки. Додаємо до цибулі, смажимо все разом 2–3 хвилини.
  4. Готові яблука з цибулею перекладаємо в миску. Далі смажимо окремо ковбаски порізані невеликими шматками.
  5. Повертаємо яблука з цибулею в сковороду і ще смажимо все разом 2 хвилини. Подаємо, посипавши зеленню.

Страви на вогнищі в казані

Казан — просто незамінна річ на природі, коли збирається велика компанія. У ньому можна приготувати смачний туристичний плов, потушкувати овочі, відварити вівсянку на сніданок, а також шурпу чи уху.

 

Картопля по-мисливськи в казані

Інгредієнти:

  • 750 г мисливських ковбасок;
  • 1 кг картоплі;
  • зелень петрушки;
  • 1 морквина;
  • 3 голівки цибулі;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. аджики;
  • 200 мл олії;
  • сіль, перець за смаком.

 

Приготування:

  1. Картоплю нарізаємо соломкою або скибками.
  2. Нагріваємо олію в казані, додаємо картоплю і смажимо до рум’яної скоринки.
  3. Нарізаємо моркву і цибулю тонкими смужками. Часник довільно подрібнюємо.
  4. Картоплю солимо, перчимо, додаємо будь-які улюблені приправи. Перемішуємо.
  5. Готову картоплю викладаємо в тарілку.
  6. У казані обсмажуємо овочі. Додаємо аджику.
  7. Нарізаємо ковбаски невеликими шматками і смажимо разом з овочами 5 хвилин.
  8. До овочів із ковбасками відправляємо картоплю, ретельно перемішуємо, висипаємо подрібнену зелень і часник.

 

Плов у поході для всієї родини

Інгредієнти:

  • м'ясо індички в консерві;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 2 склянки рису;
  • 2 головки часнику;
  • олія або сало;
  • сіль, спеції за смаком. 

 

Приготування:

  1. Готуємо зірвак: на олії чи салі ретельно підсмажуємо м'ясо.
  2. Подрібнюємо моркву і цибулю, додаємо до м’яса в казан.
  3. Промиваємо рис і висипаємо на зірвак, солимо, додаємо спеції і заливаємо водою з розрахунку 1/2. Зверху викладаємо голівки часнику, накриваємо кришкою і залишаємо томитися на маленькому вогні 20 хвилин.
  4. Подаємо гарячим з овочами чи зеленню.

 

Шурпа з тушонки

Інгредієнти:

  • 1 банка тушонки з яловичини;
  • спеції для шурпи;
  • 5 картоплин;
  • 2 цибулини;
  • 1 морква;
  • 2 лаврових листи;
  • 1 помідор.

 

Приготування:

  1. У казані розтоплюємо жир із тушонки або додаємо смалець.
  2. Цибулю нарізаємо напівкільцями, моркву соломкою. Обсмажуємо разом із м’ясом.
  3. Картоплю нарізаємо маленькими шматками. Додаємо в казан і заливаємо все водою.
  4. Варимо шурпу на повільному вогні. Додаємо подрібнений помідор, сіль і спеції за смаком за 2–3 хвилини до готовності.

 

Відпочинок на свіжому повітрі і приготовані страви обов'язково потішать усіх присутніх. Запам’ятайте літо смачним на природі.