Готуємо маринад для крилець у духовці
Готуємо маринад для крилець у духовці
Час читання -5хв.
Крильця в духовці — смачний і швидкий варіант страви, яку люблять і діти, і дорослі. А правильно підібраний маринад збереже соковитість м’яса та надасть йому більш насиченого смаку.
Смажені курячі крильця — смачна, легка та універсальна страва до будь-якого гарніру. Їх люблять і діти, і дорослі. І подати можна як до звичайної вечері, так і до святкового столу. Головне, правильно замаринувати. Адже саме від маринаду залежить смак м’яса. Крильця можна приготувати хрумкими з тонким ароматом спецій, в кисло-солодкому соусі, з майонезом, пікантною гостринкою чи медовою ноткою. Ділимося рецептами смачних маринадів на будь-який смак.

ЯК ПРАВИЛЬНО ГОТУВАТИ КРИЛЬЦЯ СОКОВИТИМИ?

М'ясо курячих крилець м’яке та ніжне на смак та готується швидко, але його легко пересушити. Аби цього не сталося, крильця варто попередньо замаринувати та під час приготування поливати залишками соусу. Так м'ясо отримає не лише необхідний аромат, а й збереже соковитість. В основі будь-якого маринаду мають бути 3 компоненти: кислота, спеції для аромату і жир.У маринаді крильця варто тримати від 1 до 10 годин. Якщо потрібно, щоб м'ясо приготувалося швидко, ліпше використовувати соуси із вмістом кислоти. Як-от, з томатною пастою, лимонним соком чи кефіром.

Простий маринад для крилець в духовці з майонезом

Крильця з таким маринадом виходять ніжними та соковитими. За бажанням його можна доповнити іншими інгредієнтами: додати чайну ложку кориці, дрібно порізати гілочку м’яти, подрібнити розмарин тощо.

Інгредієнти на 1 порцію крилець (10–12 шт.):

  • 150 г майонезу;
  • декілька гілочок кропу;
  • 4–5 зубків часнику;
  • 500 г свіжих крилець;
  • 50 мл води.

 

Час приготування — 10–15 хвилин.

 

Покрокові дії:

  1. У глибоку миску або каструлю викладаємо майонез, вичавлюємо або подрібнюємо часник, змішуємо.
  2. Кріп подрібнюємо ножем, додаємо до маринаду.
  3. Якщо майонез густий, можна влити трохи кип'яченої води і ретельно перемішати до однорідної консистенції.
  4. Занурюємо крильця в маринад, обмазуємо, накриваємо кришкою і залишаємо на 4–5 годин (на ніч) у холодильнику.
  5. Готуємо крильця в духовці, поливаючи залишками маринаду.

Смачного!

Пікантний маринад «Баффало»

Цей маринад можна використовувати і для запікання, і як соус до готових крилець. Універсальний рецепт для тих, хто любить насичений смак та пікантну гостринку. Чудово смакує до гарніру з рису, з овочами та до крилець зі смаженою картоплею.

Інгредієнти на 1 порцію крилець (10–12 шт.):

  • гострий соус із перцем (аджика);
  • 70 г вершкового масла;
  • пів ч. л. цукру;
  • 2 зубчики часнику або ½ ч. л. сушеного;
  • дрібка солі;
  • 1 ч. л. паприки;
  • дрібка перцю чилі.

 

Час приготування — 15 хвилин.

 

Покрокові дії:

  1. Беремо невеликий сотейник із товстим дном, кладемо вершкове масло і ставимо на повільний вогонь. Додаємо гострий соус.
  2. Засипаємо в суміш цукор і часник. Ретельно перемішуємо.
  3. Майбутній маринад солимо, додаємо паприку і залишаємо на вогні на 5–7 хвилин.
  4. Знімаємо, трохи охолоджуємо і поливаємо крильця.
  5. У соус, що залишився, додаємо гострий перець і подаємо на стіл до готових смажених крилець.

Смачного!

Маринад для крилець в духовці з медом від Гордона Рамзі

Завдяки меду в маринаді крильця отримують золотисту карамелізовану скоринку. Весь сік і аромат залишається всередині. Головне правило — швидко обсмажити на вершковому маслі, щоб м'ясо не втратило соковитість.

Інгредієнти на 7–9 крилець:

  • 2 ст. л. сушеного часнику (порошок);
  • 1,5 ст. л. копченої паприки;
  • 1 ст. л. рідкого меду;
  • сіль;
  • вершкове масло;
  • перець;
  • рослинна олія для змащування форми.

 

Загальний час приготування — 25–30 хвилин.

 

Покрокові дії:

  1. Крильця посипаємо сушеним часником, солимо, додаємо паприку і ретельно руками перемішуємо, аби всі частини м’яса добре покрилися спеціями.
  2. Додаємо рідкий мед і знову перемішуємо. Залишаємо в холодному місці або відразу готуємо.
  3. Підсмажуємо крильця на великому вогні у вершковому маслі. Має утворитися золотиста скоринка. Як тільки з’являтиметься піна, крильця відправляємо досмажуватися у духовку на 15 хвилин за температури 190 градусів.
  4. Готові крильця подаємо з будь-яким гострим соусом.

Смачного!

Східний маринад для крилець в духовці з соєвим соусом

Цей маринад надасть крильцям приємного кисло-солодкого смаку. А сік утворить смачну скоринку. Завдяки таким інгредієнтам м'ясо буде ароматним і соковитим. Не потрібно довго маринувати, тому цей рецепт особливо полюбляють шеф-кухарі.

Інгредієнти на 1 порцію крилець (10–12 шт.):

  • 2 ст. л. апельсинового соку;
  • 3 ст. л. соєвого соусу;
  • 1 ч. л. французької гірчиці в зернах;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль;
  • 0,5 ч. л. меленого імбиру;
  • кунжут для прикрашання.

 

Час приготування маринаду — 15 хвилин.

 

Покрокові дії:

  1. У неглибокій мисці змішуємо інгредієнти для маринаду: апельсиновий сік, соєвий соус, гірчицю, вичавлюємо часник, імбир. Перемішуємо.
  2. Обсушені та порізані крильця заливаємо маринадом. Солимо за смаком. Залишаємо на 15 хвилин під плівкою.
  3. Перевертаємо крильця і знову залишаємо на 15 хвилин.
  4. Вкладаємо на змащену форму для запікання і смажимо до готовності.
  5. Готові крильця посипаємо кунжутом і подаємо до столу.

Смачних крилець!