Просто і швидко: інструкція як зробити трикутники з лаваша
Просто і швидко: інструкція як зробити трикутники з лаваша
Час читання -4хв.
Швидкий сніданок, смачний перекус у дорозі чи обід на роботі — трикутники з лаваша стануть у пригоді в будь-якій ситуації. А якщо трохи поекспериментувати з начинкою, то і прикрасять святковий стіл.
Головне, навчитися їх красиво та охайно загортати, щоб було зручно їсти і начинка не випадала. Тож пропонуємо поради та інструкцію, як зробити трикутники з лаваша.

Трикутники з лаваша — секрети приготування страви

Лаваш — традиційний прісний перепічок із пшеничного борошна у народів Кавказу, Сходу та в деяких країнах Азії. Він заміняє звичайний хліб. В Україні популярності набув вірменський тонкий лаваш. Готується він лише з білого борошна, солі і води. Але саме в цьому криється головний секрет популярності: лаваш чудово смакує з багатьма продуктами. Тому як начинку для трикутників можна використовувати буквально все, що є вдома у холодильнику.

Готується страва за лічені хвилини. Трикутники обмокують в яйце і обсмажують на сковороді або ж запікають в духовій шафі, наче пиріжки. І розлітаються вони також дуже швидко! Пропонуємо 5 простих секретів, які допоможуть зробити страву ще більш смачною та полегшать її приготування.

  1. Лаваш дуже тонкий, тому його легко розірвати руками. Але, щоб смужки для приготування страви були рівними та охайними, краще лаваш розрізати не ножем, а ножицями.
  2. Тонкий вірменський лаваш швидко засихає і стає крихким. Тому не варто діставати його з упакови задовго до приготування та тримати на відкритому повітрі. Якщо лаваш вже підсох, реанімувати його можна, окропивши водою із пульверизатора.
  3. Щоб краї трикутника добре склеїлися і не розпадалися під час приготування, їх можна змастити майонезом, м’яким сиром чи взбитим яйцем. Також чудовим зміцнювачем буде твердий сир: під час приготування він розплавиться і склеїть начинку з обгорткою.
  4. Під час смаження чи запікання трикутники варто класти швом униз, щоб від високої температури не пошкодилися краї. Начинку ліпше нарізати дрібно та ретельно перемішати.
  5. Перед смаженням чи випіканням трикутники варто змастити взбитим яйцем. Можна додати трішки сметани. Випікати за температури 180 градусів 10–15 хвилин.

Інструкція, як зробити трикутники з лаваша з начинкою

Трикутна форма зручна для того, щоб загорнути начинку. Зробити її можна за декілька кроків:

  1. Лаваш розкладаємо на стіл та відміряємо рівні смужки. Розрізаємо. Зазвичай виходить 3–4 смужки.
  2. Беремо одну смужку, інші прикриваємо паперовою серветкою. Відступивши від краю приблизно пів сантиметра, викладаємо начинку на один куток.
  3. Загортаємо начинку вільним кутом лаваша. У результаті отримуємо дві відкриті сторони.
  4. Піднімаємо куточок лаваша з начинкою і загортаємо спочатку одну відкриту сторону, далі іншу, рівно викладаючи куток із начинкою на смужці.
  5. Повторюємо рухи до кінця смужки. Результат — усі сторони закриті. Підгинаємо краєчок або обрізаємо.

Прості ідеї, як зробити трикутники з лаваша з сиром

Сир — мабуть, найулюбленіший варіант начинки для лаваша. До того ж міксувати можна декілька видів із різними інгредієнтами. Виходить такий незвичайний бутерброд або навіть салат.

Пропонуємо універсальні варіанти начинок із сиром:

  • трикутники з сиром і ковбасою — використовувати можна будь-які ковбасні вироби, головне їх добре подрібнити;
  • відвареним м’ясом і зеленим салатом — м'ясо потрібно перебити у блендері. Для більшої соковитості додаємо смажену цибулю, помідори чи кетчуп;
  • фаршем і смаженою цибулею;
  • червоною рибою — можна брати навіть оселедець, але ретельно вибрати кістки;
  • відвареним яйцем, зеленню і майонезом;
  • крабовими паличками — також можна додавати відварене яйце, зелень, консервовану кукурудзу, огірок;
  • смаженими грибами і цибулею;
  • курячим філе і овочами — можна додавати смажену капусту, помідори, моркву по-корейськи;
  • паштет із огірками чи зеленню.

Трикутники з лаваша для солодкоїжок

Такі «пиріжки» чудово смакують на сніданок, їх обожнюють діти і дорослі. Пропонуємо смачні та корисні ідеї начинок із:

  • сиром, горіхами і сухофруктами — додавайте до сиру будь-які подрібнені горіхи, родзинки, чорнослив або курагу;
  • тертим яблуком і корицею — чудовий варіант до чаю. Любителі більш солодких смаків можуть додавати цукор чи мед;
  • горіхами та яблучним повидлом;
  • солодкою сирковою масою з бананом — дуже смачний сніданок;
  • шоколадом — достатньо покласти в середину декілька кубиків. Під час приготування вони розтануть.

 

Як начинку для трикутників із лаваша можна використовувати будь-які інгредієнти за смаком. Навіть картоплю. Фантазуйте і бажаємо смачного!