Торт на 14 лютого без випічки: легкий десерт для коханих

Торт на 14 лютого без випічки: легкий десерт для коханих

Час читання -6хв.
Традиція святкувати День закоханих прийшла до нас зі Сполучених Штатів. Свято стало популярним – це шанс ще раз показати свою любов до близьких

Проявити почуття можна в різний спосіб – подарунки, квіти, приємні сюрпризи або навіть авторський вірш. Гарна ідея – приготувати щось власноруч. Такі подарунки особливо душевні, адже вони демонструють турботу та щирість почуттів. Приміром, торт у формі серця – чудова смачна валентинка, яка гарантовано забезпечить взаємність! До речі, традиція святкування почалася саме з дарування десертів.

На початку ХХ століття американці 14 лютого стали надсилати марципани своїм коханим. Але марципан містив цукор (досить дорогий продукт в ті часи в США), тому поширення ця традиція набула після того, як почали для виробництва цукру стали використовувати буряки. Згодом в Америці почали виробляти до цього свята спеціальні цукерки та укладати їх у коробочки у формі серця і це стало величезним комерційним успіхом. Традиційні кольори для карамелі були червоно-білими. Червоний колір символізував пристрасть, а білий – чистоту кохання.

Пропонуємо вам приготувати десерт до Дня закоханих власноруч. Із запропонованими рецептами впораються навіть чоловіки, які не мають серед кулінарних навичок нічого складнішого за яєчню. Другий рецепт може сподобатися професійним кухарям – такий торт вартий того, аби включити його до тематичного меню кафе чи ресторану.

Торт на 14 лютого своїми руками без випічки

Для цього десерту не треба готувати тісто, вмикати духовку та робити зайвих маніпуляцій. А за смаком страва не поступатиметься найдорожчим десертам у вишуканій кондитерській. Такий торт називається «Пломбір». Для його приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • борошно – 600 г;
  • цукор – 150 г;
  • масло вершкове – 300 г;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • сметана – 1,2 л;
  • яйця – 5 штук;
  • цукор – 350 г (для крему);
  • борошно – 60 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • ванільний цукор – 2 чайні ложки;
  • сіль – 1 ч.л.

Мигдалеві пелюстки – 100 грамів.

Час приготування – 1 година плюс 10 годин для витримки в холодильнику. Кількість порцій – 8.

Покроковий рецепт торту «Пломбір»:

  1. Викласти на стіл 600 г борошна та 300 г вершкового масла. Подрібнюємо ножем, перемішуємо руками. Акуратно протираючи між долонями, робимо крихту. Кондитерську крихту, приготовлену у такий спосіб, ще називають штройзель або штрейзель.
  2. Висипаємо крихту в пательню із товстим дном. Ставимо сковороду на сильний вогонь і весь час перемішуючи, обсмажуємо крихту до золотистого кольору. За потреби зменшуємо вогонь до середнього.
  3. Готову крихту перекладаємо в окрему миску та залишаємо вистигати.
  4. Робимо крем: у каструлю кладемо сметану, додаємо 5 яєць та чайну ложку солі. Насипаємо 350 г цукру, 2 чайні ложки ванільного цукру і 60 г борошна. Все добре перемішуємо до однорідності.
  5. Ставимо каструлю на середній вогонь і, весь час перемішуючи, вінчиком, доводимо до кипіння. Спочатку маса стає рідкою. Потім, при закипанні, вона загусне.
  6. Коли крем закипів, вимикаємо вогонь. Продовжуємо перемішувати. Додаємо 50 г вершкового масла і перемішуємо ще 1-2 хвилини.
  7. Переливаємо крем у миску та перемішуємо ще 1 хвилину. Залишаємо крем вистигати, приблизно на 1 годину.
  8. Збираємо торт у роз’ємній формі діаметром 28 сантиметрів. Щоб було легше вийняти торта з форми, вкриваємо її борти плівкою. Знизу форми встановлюємо велику тарілку, на який будемо подавати торт.
  9. Першим шаром викладаємо четверту частину підготовленої крихти, розрівнюємо.  
  10. На крихту викладаємо і розрівнюємо ¼ частину крему. На крем рівномірно викладаємо і розрівнюємо ще ¼ частина крихти, потім знову шар крему, і так далі. Останній шар – крем.  
  11. Прикрашаємо торт мигдальними пелюстками.
  12. Відправляємо торт у холодильник мінімум на 10 годин. Через цей час виймаємо торт із холодильника, виймаємо з форми. Подаємо торт до столу.

Рецепт торта на 14 лютого без випічки

Цей смачний десерт із шоколаду (який же День закоханих без шоколаду!) легко приготувати за 15 хвилин. Правда, доведеться почекати кілька годин, аби торт став соковитим. Для цілого торта потрібно взяти такі продукти:

  • печиво – 170 г (можна взяти улюблене);
  • шоколадні пряники – 170 г;
  • банани – 2 шт.;
  • молоко – 200 мл;
  • сметана – 300 г;
  • шоколад гіркий – 90 г;
  • цукор – 100 г;
  • масло вершкове – 160 г;
  • желатин – 10 г;
  • полуниця для декору – за бажанням.

Активний час приготування – 15-20 хвилин. Час витримки в холодильнику – мінімум 2 години.

Готуємо торт до 14 лютого так:

  1. Печиво та шоколадні пряники подрібнити у крихту за допомогою блендера. Крихту перекласти в окрему миску, додати вершкове масло і перемішати. Повинна вийти маса, як розсипчасте тісто.
  2. Далі викласти масу у форму (якщо є форма у вигляді серця – ідеально!) і утрамбувати рівним шаром. Це буде нижній шар торта.
  3. Заховати форму з коржем в морозилку.
  4. Подрібнюємо шоколад у зручний спосіб
  5. Вилити молоко в сотейник, поставити на помірний вогонь. До кипіння не доводити, потрібна температура трохи більше 60 градусів.
  6. Щойно молоко прогрілося, висипати в нього желатин. Помішувати, доки він не розчиниться.
  7. Додати цукор і шоколад, помішувати, поки шоколад повністю не розчиниться.
  8. Вимкнути вогонь та додати сметану. Добре все перемішати, поки маса не стане однорідного шоколадного кольору.
  9. Почистити банани, спочатку прорізати вздовж, потім на шматочки приблизно по 3-4 см.
  10. Дістати корж із морозилки.
  11. Зверху на корж викласти по колу банани й залити сметано-шоколадною масою.
  12. Остудити до кімнатної температури та поставити в холодильник мінімум на 2 години, до повного застигання.
  13. Прикрасити полуницями, також можна залити готовий торт розтопленим шоколадом.

Смачного та із Днем Валентина!