Цікаві салати з весняних овочів: оригінальні ідеї
Перший рецепт в азійському стилі легко відтворити для домашнього обіду чи вечері, другий підійде для салатного меню кафе.

Коли всі втомлюються від маринованих огірків, квашеної та свіжої білокачанної капусти й салатів із буряків, вчасно з’являються перші весняні овочі та зелень. Хоча в торговельних центрах METRO можна придбати будь-які овочі в будь-яку пору року, саме навесні вони особливо смачні, запашні та корисні.

Найулюбленіші весняні салати — з редискою, молодою капустою, зеленою цибулею, черемшою — готують на кожній українській кухні. Кафе та ресторани також включають до меню салати із сезонних овочів.

Здавалося б, що можна вигадати незвичайного з банальної редиски чи капусти? Ось два рецепти, які доведуть: можна. Перший рецепт в азійському стилі легко відтворити для домашнього обіду чи вечері, другий підійде для салатного меню кафе.

Салат весняний — рецепт з азійською ноткою

У цьому рецепті використовуються дуже прості інгредієнти, а весь секрет яскравого смаку — у незвичайному соусі, який дуже легко приготувати. На 3–4 порції весняного салату зі свіжою редискою знадобляться такі інгредієнти:

  • 2 молоді морквини;
  • 10 редисок;
  • зелень — зелена цибуля, кріп, петрушка, зелений часник;
  • 1,5 чайної ложки рідкого меду;
  • 2 чайні ложки оливкової олії;
  • 2 чайні ложки лимонного соку;
  • 1 чайна ложка тертого свіжого імбиру або пів чайної ложки сушеного;
  • 1 чайна ложка яблучного або винного оцту;
  • сіль за смаком; кунжут — для подачі.

Час приготування  — 10 хвилин.

Покроковий рецепт:

  1. Моркву та редиску миємо, натираємо на тертушці для корейської моркви або ріжемо ножем якомога тонше.
  2. Ріжемо зелень та додаємо до овочів.
  3. Готуємо соус — у невеликій ємності поєднуємо та ретельно перемішуємо лимонний сік, оцет, олію, імбир, дрібку солі, мед.
  4. Заправляємо салат соусом, ретельно перемішуємо. Обов’язково куштуємо перед подачею: якщо маринад вийшов занадто кислим, можна збалансувати смак, додавши трохи цукру.
  5. Якщо є час до подачі, можна залишити салат маринуватися в холодильнику на пів години.
  6. Подаємо, посипавши зернами кунжуту. Можна використати цей салат як овочеву подушку для курячого філе на грилі, для креветок тощо.

Легко, смачно та вітамінно — саме те, що необхідно для весняної дієти.

Салат весняний з капусти: нове бачення звичної страви

Молода капуста — ніжна, соковита, зі свіжим смаком, що збуджує апетит. Звичне поєднання — тонко нарізана капуста з огірком, зеленню, морквою, приправлена запашною олією та краплею оцту. Цей весняний салат ніколи не втратить популярності та входить до фаворитів серед овочевих страв.

Крім того, популярним є такий салат із майонезом. Проте таке поєднання важко назвати вишуканим та гідним меню поважного закладу.

Ми пропонуємо вам рецепт, який нагадає знайомий із дитинства смак весняного салату, але здоровіший та сучасний. На кілька порцій весняного салату знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 невеликий качан молодої капусти;
  • 2 свіжі огірки;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • чорний мелений перець — за смаком.

Для заправки:

  • 1 пучок кропу;
  • 200 г сиру фета;
  • 1–2 столові ложки сметани;
  • 1 зубчик часнику (можна замінити сушеним чи гранульованим).

Покрокове приготування:

  1. З капусти знімаємо верхнє листя, промиваємо під проточною водою.
  2. Шинкуємо капусту якомога тонкіше.
  3. Огірки миємо, чистимо від шкірки, нарізаємо соломкою.
  4. Змішуємо капусту та огірки, заправляємо оливковою олією, додаємо сіль та лимонний сік. Ретельно перемішуємо.
  5. Готуємо заправку. Сир фета розминаємо виделкою, кріп миємо та ретельно подрібнюємо ножем. Змішуємо кріп, сир, сметану до однорідної консистенції, за бажанням додаємо свіжомелений чорний перець, пропущений через прес часник. Ще раз гарно перемішуємо.
  6. Перед подачею додаємо сирний соус із зеленню до суміші весняних овочів — капусти та огірків.

 

Смачного!