Не варто думати, що смачні азійські супи — це винятково їжа з Японії, Китаю або Таїланду. Багаті також кухні країн Центральної Азії, такі як Таджикистан. Класичні азійські супи з цього краю не менш відомі та популярні. Наприклад, ситний і наваристий лагман, що трохи схожий на японський рамен. Домашню локшину з прісного тіста відварюють і змішують з основою, приготовленою із м’яса, картоплі, болгарського перцю, капусти білокачанної, помідорів, стручкової квасолі, часнику та зелені.
Всі інгредієнти «соусу» нарізають кубиками, обсмажують в олії, тушкують до готовності, додаючи воду, і на завершення змішують із ніжною домашньою локшиною та посипають свіжою зеленню. Ось такий простий і незвичайний рецепт.
Ще одна цікава страва — гороховий суп по-казахськи. Щоб його приготувати, знадобиться (на 4 особи):
- 200 г гороху (попередньо вимоченого в холодній воді не менше 4 годин);
- 100 г перлової крупи;
- 50 г якісного вершкового масла;
- 400 мл молока;
- 1 цибулина;
- сіль, перець за смаком;
- трохи свіжої зелені для сервірування.
Варити горох і перловку в одному посуді до готовності. Підсмажити на вершковому маслі цибулю. Додати в крупу молоко і засмажку, посолити, поперчити, прикрасити зеленню. За бажанням у такий суп можна додати шматочки вареного м’яса.
Смачного!