Кальмар у вершковому соусі: цікавий рецепт

Кальмар у вершковому соусі: цікавий рецепт

Час читання - 3 хв.

М'ясо кальмарів поживне, корисне та смачне, завдяки чому часто використовується у кулінарії. Даний продукт містить багато вітамінів та мікроелементів, а його регулярне вживання сприяє нормальній роботі травної системи. Крім
того, кальмари швидко готуються та додають звичайним стравам оригінального
екзотичного смаку. Існує безліч чудових рецептів, які підходять і для
повсякдення, і для святкового столу. Один з найбільш популярних — кальмари,
тушковані у вершках. 

Кальмари у вершковому соусі: рецепт

М'ясо кальмарів у вершковому соусі з часничком виходить смачним та ніжним, а приготувати страву можна за лічені хвилини. Її можна подати на обід чи вечерю, поєднати з рисом, овочами чи іншим гарніром.

Кальмари — низькокалорійний продукт з високим вмістом білка. Їх можна використовувати в багатьох дієтичних меню та в раціоні правильного харчування. Кальмари у вершковому соусі не лише смачні, а й більш калорійні завдяки вершкам. Щоб зробити страву менш жирною, можна використати кокосові вершки чи інші рослинні з меншою кількістю калорій.

З овочів у даному рецепті використовується лише цибуля й часник, але за бажанням можна додати будь-які інші овочі, гриби, шпинат.

Перелік інгредієнтів

  • кальмари — 600 грамів;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • часник — 3 зубчика;
  • вершкове масло (топлене) — 1 столова ложка;
  • вершки середньої жирності (15–20%) — 1 склянка;
  • сіль та чорний перець — за смаком.

Рецепт кальмарів у вершковому соусі дуже простий. Для приготування чотирьох порцій із наведених вище інгредієнтів вам знадобиться всього 15 хвилин.

Етапи приготування

  1. Для приготування страви можна взяти свіжоморожені або консервовані кальмари. В останньому випадку їх не треба відварювати.
  2. Підготуйте вершки середньої жирності (15–20%). Якщо у вас менш жирний продукт, для густоти у соус можна додати трохи борошна.
  3. У киплячу воду покладіть кальмари на 2–2,5 хвилин. Варити їх довше не варто, інакше продукт вийде «гумовим» на смак.
  4. Витягніть кальмари з окропу і відразу опустіть у холодну воду (можна додати кубики льоду), щоб припинити термообробку. Зніміть з тушок плівки та вийміть нутрощі, промийте.
  5. Очистіть цибулю та часник, тонко й дрібно наріжте.
  6. Розігрійте сковорідку, влийте топленого масла, додайте цибулю та часник. Підсмажуйте до румяності. Топлене масло вважається нешкідливим для смаження, а готова страва виходить з приємним вершковим смаком. Якщо під рукою немає топленого масла, можна використовувати звичайне. Також чудовий результат отримують від смаження на суміші з оливкового та вершкового масла.
  7. Кальмари наріжте тонкими смужками та покладіть у сковорідку до інших інгредієнтів.
  8. Додайте вершки та перемішайте.
  9. Доведіть соус до кипіння, підсоліть і поперчіть за смаком. За бажання, додайте улюблені спеції. Зніміть сковорідку з плити.

Оптимальним гарніром для кальмарів стане відварений рис з вершковим маслом. Можна покласти кальмари у соусі зверху на рис, або додати гарнір просто в сковорідку й перемішати — тоді вийде оригінальне різотто. Смачного частування!

Усі продукти, які знадобляться для приготування кальмарів у вершковому соусі, ви завжди можете придбати в магазинах мережі METRO.