М'ясо кальмарів у вершковому соусі з часничком
виходить смачним та ніжним, а приготувати страву можна за лічені хвилини. Її
можна подати на обід чи вечерю, поєднати з рисом, овочами чи іншим гарніром.
Кальмари — низькокалорійний продукт з високим
вмістом білка. Їх можна використовувати в багатьох дієтичних меню та в раціоні
правильного харчування. Кальмари у
вершковому соусі не лише смачні, а й більш калорійні завдяки вершкам. Щоб
зробити страву менш жирною, можна використати кокосові вершки чи інші рослинні
з меншою кількістю калорій.
З овочів у даному рецепті використовується
лише цибуля й часник, але за бажанням можна додати будь-які інші овочі, гриби,
шпинат.
Перелік
інгредієнтів
-
кальмари — 600 грамів;
-
ріпчаста
цибуля — 1 шт.;
-
часник — 3 зубчика;
-
вершкове масло
(топлене) — 1 столова ложка;
-
вершки
середньої жирності (15–20%) — 1 склянка;
-
сіль та чорний
перець — за смаком.
Рецепт
кальмарів у вершковому соусі дуже простий. Для
приготування чотирьох порцій із наведених вище інгредієнтів вам знадобиться
всього 15 хвилин.
Етапи
приготування
-
Для приготування страви можна взяти
свіжоморожені або консервовані кальмари. В останньому випадку їх не треба
відварювати.
-
Підготуйте вершки середньої жирності
(15–20%).
Якщо у вас менш жирний продукт, для густоти у соус можна додати трохи
борошна.
- У киплячу воду покладіть кальмари на
2–2,5
хвилин. Варити їх довше не варто, інакше продукт вийде «гумовим» на смак.
- Витягніть кальмари з окропу і відразу
опустіть у холодну воду (можна додати кубики льоду), щоб припинити
термообробку. Зніміть з тушок плівки та вийміть нутрощі, промийте.
- Очистіть цибулю та часник, тонко й
дрібно наріжте.
-
Розігрійте сковорідку, влийте
топленого масла, додайте цибулю та часник. Підсмажуйте до румяності. Топлене масло
вважається нешкідливим для смаження, а готова страва виходить з приємним
вершковим смаком. Якщо під рукою немає топленого масла, можна використовувати звичайне. Також чудовий
результат отримують від смаження на суміші з оливкового та вершкового
масла.
- Кальмари наріжте тонкими смужками та
покладіть у сковорідку до інших інгредієнтів.
- Додайте вершки та перемішайте.
- Доведіть соус до кипіння, підсоліть і поперчіть за смаком. За
бажання, додайте улюблені спеції. Зніміть сковорідку з плити.
Оптимальним гарніром для кальмарів стане
відварений рис з вершковим маслом. Можна покласти кальмари у соусі зверху на
рис, або додати гарнір просто в сковорідку й перемішати — тоді вийде
оригінальне різотто. Смачного частування!
Усі продукти, які знадобляться для
приготування кальмарів у вершковому соусі, ви завжди можете придбати в
магазинах мережі METRO.