Свинячий стейк із грушею: цікавий рецепт для домашньої вечері

Свинячий стейк із грушею: цікавий рецепт для домашньої вечері

Час читання - 3 хв.

Якщо ви любите незвичайні поєднання смаків та обожнюєте дивувати оригінальними стравами своїх рідних та друзів, цей рецепт обов’язково припаде вам до душі!

Свинина з грушею на пательнi — це не лише смакота смажених стейків, але й неймовірний аромат зрілих груш, пікантність червоної цибулі та чарівні акорди розмарину. Ця страва згодиться на всі випадки життя — і до святкового столу, і в будні на додачу до будь-якого гарніру. Поєднання м'яса з грушею — делікатне, збалансоване та ненав'язливе. При цьому воно приваблює соковитістю, незрівнянним ароматом та надзвичайно апетитним виглядом.

Як приготувати стейки з грушами

Якщо ви вже багато разів запікали м'ясо з яблуками, варто спробувати щось новеньке. Свинина з грушами — оригінальна страва, не лише смачна, але й проста у приготуванні. Осінь — найкраща для неї пора, адже саме в цей час дозрівають та просочуються ароматом соковиті груші. За бажання ви можете додати до страви дрібку кислуватих ягід або аличі, щоб поекспериментувати та насолодитись цікавим контрастом. А щоб зробити страву менш калорійною, можна спробувати приготувати свинину з грушею в духовці, а не на пательні. У будь-якому випадку ви зможете приємно здивувати гостей чи створити невеличке осіннє свято для своїх домашніх. Пропонуємо перевірений рецепт стейків із грушами, щоб приготувати цю вишукану страву вдома — легко та швидко.

Свинина з грушею: рецепт до святкового чи повсякденного столу

Свинина чудово поєднується з фруктами та ягодами, тому її часто запікають із яблуками, грушами, чорносливом та іншими дарами саду. Спробуйте приготувати стейки з грушами, і ця страва стане для вас улюбленою!

Інгредієнти

Для приготування вам знадобиться:

  • свинячі стейки — 4 шт;
  • груші — 2 шт;
  • розмарин — декілька листочків;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт;
  • олія соняшникова — для обсмажування;
  • сіль та перець — за смаком.

На 4 порції.

Час приготування страви — 30–40 хвилин. Доповнити її можна гарніром з овочевого салату, тушкованої капусти, каші або запеченої до хрусткої скоринки картоплі.

Покрокове приготування:

  1. Спочатку підготуємо та замаринуємо м’ясо. Свинину треба промити та просушити паперовою серветкою, а потім нарізати на скибки товщиною 2–3 см. Далі солимо та перчимо стейки, перекладаємо у зручну ємність та накриваємо кришкою. Залишаємо маринуватись на 1–1,5 години.
  2. Груші миємо та розрізаємо на чотири частини, видаляємо серединку з насінням.
  3. Ріпчасту цибулю чистимо та нарізаємо кільцями.
  4. У пательні нагріваємо олію, кладемо цибулю, шматочки груші та розмарин — обсмажуємо протягом 5 хвилин до легкої карамелізації. У процесі смаження інгредієнти можна додатково підсолити та поперчити.
  5. Лопаточкою відсовуємо обсмажені груші та цибулю убік, а в центрі пательні викладаємо стейки і смажимо по три хвилини з кожного боку.
  6. Перекладаємо стейки порційно на тарілки, а зверху прикрашаємо обсмаженими грушами та цибулею. Також до даної страви можна додати свіжих овочів та подрібненої зелені.
  7. Обираємо напої до страви. З алкогольних напоїв до свинини з грушею добре пасуватимуть напівсухі червоні вина.

Смачного вам та вашим гостям!

Не забувайте, що всі інгредієнти для приготування ви можете замовити в METRO. Обов’язково придивіться до рецепту і поділіться з нами своїми секретами приготування страв.