Усі відтінки брауні: 5 рецептів улюбленого десерту
Час читання - 9 хв.
Існує три версії походження брауні. Згідно з першою, домогосподарка зі штату Мен забула покласти в шоколадний пиріг дріжджі, через що тісто не піднялося, і вона вимушено порізала страву шматочками. Однак смак настільки сподобався домочадцям, що рецепт взяли на озброєння. Друга історія також розповідає про помилку — у заварне тісто випадково додали шоколад. Більш правдоподібно виглядає третій варіант: власниця готелю Palmer House замовила кондитеру десерт спеціально для дам до Всесвітньої виставки в Чикаго. Сталося це в 1893 році, але незвичайний торт досі входить до меню готелю.
Хай там що, американський винахід із приємною вологою серединкою сподобався усьому світу. Приготувати його можна у вигляді торта, пирога, кексу, тістечка. Брауні подають теплим, при цьому структура вирізняється пористістю, ніжністю, смак — характерний для випічки, і остиглим — при охолодженні тісто ущільнюється, а в смаку розкриваються трюфельні нотки. Згодом з’явилися варіації, які ми й пропонуємо вам спробувати зробити.