Боули ідеально підходять для корисного меню, бо складаються з натуральних інгредієнтів. Основна мета такої страви — за один прийом їжі надати велику порцію вітамінів і мікроелементів. Гості звикли бачити в меню закладів боули з корисних натуральних інгредієнтів, тому ця страва асоціюється в них із правильним харчуванням.
Спочатку боули сприймалися лише як веганська страва. Та згодом список інгредієнтів збільшився та став містити продукти тваринного походження. Основою боулів зазвичай є крупи: кіноа, рис, зелена гречка. Поруч кладуть продукт із високим вмістом білка: тофу, нут, хумус, яйця, тунець, лосось тощо. Також тарілку наповнюють різними овочами та джерелами клітковини: авокадо, броколі, зеленню.
Рецепт цього боула містить крабове м'ясо та ікру. Але якщо ви хочете адаптувати цю страву під вегетаріанське меню, замініть вибрані продукти на тофу або гриби шиїтаке. У вас однаково вийде поживна й проста страва, що вдало впишеться в меню здорового харчування та приверне увагу гостей.
Інгредієнти на 4 порції:
- 300 г короткозерного коричневого рису;
- 500 мл води;
- 400 г крабового м'яса;
- 1 тонко нарізане авокадо;
- 1 столова ложка майонезу;
- 2 столові ложки рисового винного оцту;
- 2 столові ложки нарізаних, сушених водоростей вакаме;
- 8 листків салату бостон невеликого розміру;
- ікра лосося (опційно);
- дрібно нарізаний часник та олія чилі для подачі.
Спосіб приготування
- Візьміть каструлю середнього розміру, додайте туди рис і залийте водою. Поставте на середній вогонь.
- Коли вода закипить, зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою й варіть 20 хвилин. Рис має ввібрати воду та стати м'яким.
- Зніміть рис із вогню та відставте на 5 хвилин, не піднімаючи кришку. Потім перекладіть у посудину середнього розміру, щоб продукт охолонув.
- Збийте в невеликій мисці майонез та оцет. Потім додайте суміш до рису та перемішайте.
- Покладіть в окрему невелику миску вакаме. Залийте водорості холодною водою та залиште на 5 хвилин, щоб вони розм'якли. Через вказаний час злийте воду й відіжміть водорості.
- Порівну розкладіть рис і листя салату в чотири глибоких тарілки. Додайте м'ясо краба, авокадо, вакаме, викладіть ікру лосося. Наостанок посипте часником і збризніть маслом чилі. Боули можна подавати. За бажанням покладіть у тарілку маринований імбир і васабі, аби підкреслити подібність боула до азійських ролів.
Вино до боула від сомельє
Назва: La Négly Brume Saline Grenache Gris Rosé.
Колір і смак: червоне сухе.
Сорт винограду: «гренаш», «сіра», «мурведр».
Регіон: Пей д'Ок, Франція.
Міцність: 14 %.
Якщо ваш гість хоче замовити до боулу келих якісного вина і ще більше розкрити смак страви, запропонуйте йому цей напій. Вино насиченого рубінового кольору ввібрало в себе смакові відтінки одразу трьох сортів винограду. Тому воно розкривається глибоким смаком зрілих чорних і червоних фруктів та пряною складністю спецій. Такий напій відмінно доповнить страви з м'ясом на грилі, а також із паштетами й твердими сирами. Найкраще подавати вино при температурі від +16 °C до +18 °C.