Качка — справжній святковий інгредієнт у різних кухнях світу. Цей продукт абсолютно універсальний, бо з нього можна робити все: закуску, гарячу страву, салат, суп і навіть десерт, як-от фуа-гра з бісквітами. Качку також можна обробляти різними способами: тушкувати, смажити, варити, парити або запікати.Ми зупинилися на одному з цих варіантів і підготували для вас зимовий рецепт хрусткої тушкованої качки. Її супроводжують прянощі, які вигідно відтіняють жирність м'яса і водночас зігрівають у холодний період. Ви можете скористатися оригінальним рецептом або адаптувати його під набір спецій, який використовуєте у вашому закладі. Також ви можете зробити качку менш пряною або навпаки — додати нових відтінків.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 6 качиних ніжок по 350 г;
- 500 мл курячого бульйону;
- 1 розрізана навпіл цибулина;
- шматочок імбиру завдовжки 5 см, нарізаний скибочками;
- 2 чайні ложки карі;
- 1 столова ложка насіння чорної гірчиці;
- 2 чайні ложки насіння фенхелю;
- 2 чайні ложки насіння кмину;
- ½ чайної ложки куркуми;
- 1 чайна ложка порошку чилі;
- 1 чайна ложка морської солі пластівцями;
- чорний перець на смак.
Спосіб приготування
- Розігрійте духовку до 200°C.
- Поставте на сильний вогонь сковороду із насінням гірчиці, фенхелю та кмину. Помішуйте прянощі впродовж 1 хвилини, поки не з'явиться аромат.
- Зніміть спеції з вогню й пересипте в ступку. Розітріть вміст товкачем до легкого подрібнення. Додайте куркуму, сіль, перець.
- Перемішайте та викладіть спеції на деко для запікання. Обкачайте качині ніжки в суміші, аби м'ясо вкрилося шаром спецій. Відкладіть деко на 30 хвилин.
- Додайте до качки нарізаний імбир, карі та бульйон. Накрийте інгредієнти фольгою й готуйте впродовж 2 годин або до готовності. У середині процесу переверніть качку на інший бік, аби м'ясо рівномірно приготувалося.
- Збільште температуру до 220°C. Зніміть із дека фольгу й готуйте качку шкіркою догори, поки вона не стане золотистою і хрусткою.
Вино до качки від сомельє
Назва: Michel Laurent Saumur Champigny (Domaine Mollay).
Колір і смак: червоне сухе.
Сорт винограду: «каберне фран».
Регіон: Долина Луари, Франція.
Міцність: 13,5 %.
Це вино темно-гранатового кольору має багатий м'який смак із нюансами червоних фруктів, паприки, журавлини та дрібних спецій. Воно досить делікатне завдяки чудово обробленим танінам. Такий напій ідеально доповнить страви з холодного або гарячого м'яса, а також паштети й субпродукти.