Як бачите, приготувати мохіто в домашніх умовах зовсім не складно. Ба більше, рецепт дає величезний простір для прояву фантазії.
Ніхто не забороняє робити мохіто, склад якого буде істотно відрізнятися від канонічного. Скажімо, ром можна легко замінити горілкою, полуницю —лохиною чи ожиною, а класичний лайм — лимоном або ж апельсином.
Також рекомендуємо обов’язково спробувати напій, в який додають фреш із грейпфрута.
Дуже смачним виходить мохіто в італійському стилі. У такий мікс додають легендарний вермут Martini та лікер Limoncello, приготований з цедри та соку лимонів.
Щоб зробити одну порцію мохіто по-італійськи, вам знадобиться 5 хвилин.
Складові
- 30 мл білого рому;
- 20 мл Limoncello;
- 30 мл Martini Extra Dry;
- 150 подрібненого льоду;
- 5–6 листочків свіжої м’яти;
- 2 скибочки лайма;
- 1 ч. л. цукру;
- газована вода.
Покрокова інструкція
- Візьміть високу склянку, покладіть у неї м’яту без стебел, шматочки лайма, цукор, з’єднайте усе за допомогою товкача.
- Додайте в хайбол лід, перемішайте інгредієнти коктейлю.
- Влийте в майбутній мохіто алкогольні складові.
- Доповніть напій газованою водою (краще несолодкою).
Що ж, тепер ваші літні вечори стануть ще приємнішими та смачнішими. Частуйте друзів класичними та авторськими версіями улюблених коктейлів і насолоджуйтеся захопленими компліментами близьких!