Ця страва легко замінить на святковому столі кремовий торт або тістечка. Головний секрет такого фруктового десерту в тому, що для його приготування використовують різноманітні горіхи, які в підсумку надають ласощам дивовижного смаку.
Аби зробити 5 порцій такої страви, доведеться витратити трохи більше, ніж годину.
Інгредієнти
- 5 солодких соковитих яблук;
- по 30 г подрібнених горіхів — волоських, мигдалю, фундука;
- 50 г темного рому;
- 100 г родзинок;
- 60 г цукру (краще взяти тростинний);
- мелена кориця;
- 5 ч. л. меду;
- 100 г вершкового масла.
Покрокова інструкція
- Насамперед потрібно замочити помиті родзинки в ромі.
- Яблука ретельно вимити, акуратно видалити з них серцевини.
- Змішати подрібнені горіхи з корицею і цукром.
- Всередину фруктів помістити по ложечці меду, потім вимочені в ромі родзинки.
- Кожне яблуко обмазати шматочком вершкового масла, обваляти в горіховій суміші. Панірування має рівномірно покрити кожен плід.
- Помістити фрукти на деко із силіконовим килимком або фольгою. Запекти десерт в духовці, розігрітій до 180 °C. Яблука будуть готові, коли стануть м’якими.
- Подати ласощі. За бажання їх прикрашають морозивом, збитими вершками, розтопленим шоколадом або улюбленим сиропом.
Пекти яблука можна не тільки цілими, а й розрізавши навпіл, на скибочки. Аромат і смак приготованих у такий спосіб плодів чудово поєднуються з кисломолочним і твердим сиром (навіть з дор блю!), сухофруктами, сушеними ягодами. Експериментуйте з медом: використовуйте різні сорти, перемішуйте їх з начинкою або поливайте яблука зовні цим вельми корисним продуктом.
Смачного!