Приготовлені у такий спосіб томати за смаком нагадують свіжі, тому їх подають не тільки як самостійну закуску, а й використовують для приготування салатів. Під час заготівлі без стерилізації шкірка плодів не тріскається, вони мають презентабельний вигляд. Від таких помідорів не відмовляються навіть діти.
Інгредієнти:
- 2 кг помідорів середньої величини;
- 50 г свіжої петрушки;
- 2 часточки солодкого болгарського перцю;
- 3–5 зубчиків часнику;
- 3–4 шт. сушеної гвоздики;
- 10 горошин чорного перцю;
- 2 парасольки кропу;
- 2 ст. л. солі;
- 2,5–3 ст. л. цукру-піску;
- 1 ч. л. оцту.
Зазначених інгредієнтів достатньо, щоб закрити трилітрову банку помідорів. Весь процес займе приблизно 1,5 години.
Приготування:
- Почистити і помити часник, парасольки кропу, петрушку.
- У заздалегідь підготовлену банку покласти гвоздику, перець, кріп, розрізані навпіл зубчики часнику, половину петрушки.
- Помити помідори, біля основи кожного зробити проколи зубочисткою.
- Щільно укласти томати в банку.
- Зверху викласти перець, зелень, що залишилася.
- В окремій ємності скип’ятити воду.
- Наповнену банку поставити в глибоку каструлю, залити окропом до країв, прикрити жерстяною кришкою. Дати настоятися 20 хв.
- Приготувати розсіл. Висипати в 1,3 літра води сіль, цукор і кип’ятити на середньому вогні 3–5 хв.
- Злити з банки воду, оскільки вона більше не потрібна.
- Залити вміст банки приготованим киплячим розсолом, додавши оцет, і закатати стерильною залізною кришкою.
- Щільною тканиною укутати банку, залишити до повного охолодження.
Таку консервацію зберігають у темному місці за кімнатної температури. Якщо боїтеся, що закочені банки довго не простоять, використовуйте більше солі. Шкурка плода досить щільна. Отже, вона не пропустить зайву сіль у м’якоть. Звичайно, помідори закочують не на віки, але зберігати їх можна досить довго.
Якщо ви не любите проводити багато часу на кухні, але водночас цінуєте смак приготованих по-домашньому томатів, рекомендуємо товари ТМ METRO Chef. Лінійка охоплює консервовані помідори різних сортів у власному соку. Як обрати продукцію за смаком, що можна приготувати з подібної консервації, з якими стравами на столі вона буде поєднуватися, розповість експерт у цьому відео: