Основу цієї страви можна змішувати з будь-якими продуктами: грибами, фаршем, капустою (кислою та свіжою). Але ми спробуємо здивувати вас, познайомивши з рецептом, взявши за основу який можна приготувати деруни з начинкою.
Щоб отримати 6 порцій цієї страви, знадобиться стільки ж часу, скільки необхідно, щоб зробити класичні картопляні оладки.
Інгредієнти
- картопля — 7 бульб;
- яйце — 1 шт.;
- велика цибулина — 1 шт.;
- крохмаль — 1 ст. л.;
- твердий сир — 200 г;
- сіль, перець — на смак;
- рослинна олія для смаження.
Покрокова інструкція
- З перерахованих продуктів (крім сиру та олії) робимо основу страви. Готуємо картопляно-цибульну масу так, як описано в наведеній вище класичній покроковій інструкції. Сир подрібнюємо окремо на грубій тертушці.
- Добре розігріваємо сковороду з олією, викладаємо ложкою тонкий млинець, розрівнюємо його. Зверху посипаємо кожен дерун сиром. При цьому намагаємося не виходити за межі картопляного млинця. За бажання можете покласти сир на середину деруна. Потім його потрібно акуратно розрівняти по поверхні млинця, не доходячи до країв.
- Накриваємо деруни ще однією порцією картопляно-цибульного «фаршу». Коли низ кожного млинця стане золотавим, перевертаємо їх на інший бік.
- Викладаємо готові деруни на рушник. Потім розкладаємо млинці по тарілках. Подаємо страву зі сметаною або соусом.
Не забувайте про перераховані вище лайфхаки, використовуйте перевірені рецепти й тіште себе та близьких смачними дерунами!