Як приготувати ребра: рецепти ребер барбекю | Блог METRO

Смачні й хрусткі: два рецепти готування реберець на барбекю

Час читання - 2 хв.
Змащування свинячих ребер соусом під час смаження на грилі

Серед безлічі класичного американського барбекю є й реберця, зрізані з верхньої третини черева свині, або також м’ясистіша й м’якша реберна свиняча спинка з шиї свині.

Готуємо в печі для барбекю

  • Спершу ребра маринують у суміші соусів до барбекю й кленовому сиропі.
  • Потім їх кладуть у піч для барбекю. Найкраще їх викладати одне на одне: сік м’яса не стече, а опиниться під м’ясом. Таким чином, ребра стануть соковитішими.
  • Оптимальна температура готування — 120 °C.
  • Приблизно щогодини ребра необхідно перекладати.
  • Вони приготуються орієнтовно через 4-5 годин.
  • Ви також можете визначити, що вони готові, коли м’ясо стиснулося і виступають кісточки.

Основні кроки

Маринування сирих свинячих ребер соусом на металевому підносі
  • Маринування
  • Оптимальна температура 120 °C
  • Перекладати щогодини
  • Готування 4-5 годин

Попередньо проварити перед грилем

Розділювання сирих свинячих ребер ножем на кухні
  • Ребра розбирають так, щоб вони помістилися в казанок.
  • Якщо бажаєте, м’ясо можна розрізати між ребрами завглибшки кілька сантиметрів. Надалі це полегшить відокремлювання м’яса від кістки.
  • Бульйон приправляють перчиком, зубками часнику й лавровим листом і нагрівають до температури, нижчої за точку кипіння. Ребра варяться в бульйоні приблизно протягом півтори години.
  • Після закипання вони мають охолонути. Потім м’ясо змащують маринадом, приготованим із соусу барбекю, соєвого соусу, меду й олії.
  • Ребра поміщають на вугільний або газовий гриль, поки вони не покриються гарною кіркою. Під час готування на грилі їх можна змащувати невеликою кількістю маринаду кухонним пензликом.

Важливі кроки

Приготування свинячих ребер на грилі з димом
  • Попередньо проварити: 1,5 години
  • Маринують до й під час готування на грилі
  • Регулярно перевертайте
  • Готуйте приблизно 15 хв

Чудово

Готові ребра потрібно розділити ножем на окремі реберця й подати. Гості можуть їсти їх руками. Типові гарніри — картопля й кукурудза на качані (якщо можливо, також приготовані на барбекю) або типовий салат з капусти.