Як підібрати вдале вино до пасти та м’яса
Час читання - 4 хв.
Важливо, щоб у вашому закладі панувала гармонія. Крутий шеф і сомельє на одній території — це саме та атмосфера, в яку гостям хочеться повертатися знову й знову.
Олексій Міллер, як завжди, ділиться з вами своїми кулінарними доробками. А Олексій Гижко розповідає про вино, яке сомельє обов’язково має запропонувати вашим гостям! Ловіть лайфхаки, як краще міксувати страви з вином:
До паст із сирним соусом пропонуйте червоне або біле вино з приємною кислотністю — «Шардоне», «Каберне Совіньйон» або «Віоньє».
Макарони з вершковим соусом просто вимагають грайливого «Совіньйон Блан».
Пасти з томатними соусами хочуть трішки кислого білого вина — молоду «Ріоху» або «К’янті».
До паст із морепродуктами сміливо подавайте «Шардоне» й «Совіньйон» або сухі ігристі вина.
З грибами та грибними соусами подавайте «Соаве», «Шардоне», легке «Мерло» або «Піно Нуар».