Перед тим як зробити домашнє суфле, потрібно правильно підібрати форму для його випікання. Це, найчастіше, керамічний посуд, рідше скляний або керамічний. Але в будь-якому разі він має бути циліндричним, а всередині – гладеньким. Перед тим як вилити суміш, форму змащують маслом. Хто хоче, може, якщо рецепт суфле це передбачає, посипати форму для випікання цукром, тертим мигдалем, панірувальними сухарями… Потім форма заповнюється на три чверті; це важливо, оскільки для суфле потрібне місце для підйому. Щойно суміш потрапить у посуд, його необхідно швидко і акуратно помістити в духовку – в глибоку форму, наповнену водою (так звана водяна баня). Не забудьте попередньо розігріти духовку, щоб вона нагрілася до необхідної температури ще до початку приготування!
Порада
Наливайте воду в форму для випічки тільки тоді, коли вона буде вже в духовці: це убезпечує від випадкового потрапляння води в суфле.