Рецепти шарлотки: топ-5 простих покрокових інструкцій
Час читання - 7 хв.
Серед домашніх пирогів цей найпростіший. Під час вибору начинки важливо знати, що найсмачніша та швидка шарлотка виходить з яблуками «антонівка», які відтіняють солодкість бісквіта вираженою кислинкою.
Класичний рецепт шарлотки до снаги і досвідченим кулінарам, і початківцям, а доступність інгредієнтів дозволить готувати цю чудову страву о будь-якій порі року. Але є кілька корисних порад, які допоможуть зробити такий пиріг чудовим:
якщо ви готуєте в духовці, то розігрійте її до того, як ставитимете випічку. Так у вас вийде по-справжньому повітряна шарлотка. Важливо не відкривати дверцята під час випікання, інакше здоба спаде;
коли будете діставати форму, поставте її на прохолодну поверхню — так шматочки тіста точно не пристануть до стінок;
з яблук обов’язково зніміть шкірку. Начинкою для цієї страви можуть бути й інші кисло-солодкі фрукти — груші, вишні, абрикоси. Також можна спекти шарлотку з полуницею;
якщо хочете урізноманітнити смак начинки, використовуйте не тільки спеції на кшталт кориці або ванілі, але й подрібнені горіхи — волоські, кедрові, кеш’ю, фундук;
для прикраси пирога й красивих фото вашої страви підійдуть цукрова пудра, шоколадна крихта, шматочки вафель, карамельний соус або збиті вершки.