Сирні палички в паніровці: рецепт

Сирні палички в паніровці: рецепт

Час читання - 4 хв.

Сирні палички — оригінальна, смачна і проста у приготуванні страва. Готувати сирні палички в паніровці зовсім нескладно, головне, щоб у холодильнику знайшовся сир, а у вас у запасі трохи вільного часу. Ваші гості, сім’я чи друзі обов’язково будуть у захваті, адже ніжний сир у поєднанні з хрумкою рум'яною скоринкою ще нікого не залишав байдужим.

Як приготувати сирні палички в паніровці: рецепт

Сирні палички, приготовані у паніровці на сковорідці, чудово смакують з пивом, чаєм, червоним сухим вином, різними соусами. Це доволі калорійна страва, оскільки палички смажаться в олії, майже як у фритюрі (можна себе потішити ними час від часу, але не варто зловживати!). Пропонуємо вам рецепт сирних паличок у паніровці.

Інгредієнти для приготування:

  • твердий сир — 250 грамів;
  • панірувальні сухарики — 200 грамів;
  • борошно пшеничне — 100 грамів;
  • яйця курячі (великі) — 2 шт;
  • рослинна олія — 300 мл.

Щоб приготувати смачні сирні палички на сковорідці на 2 порції, вам знадобиться не більше 20 хвилин.

А придбати всі необхідні для цієї страви продукти вищої якості та за вигідними цінами ви можете в мережі магазинів METRO

Як зробити сирні палички в паніровці: покрокове приготування

  1. Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Простіше за все взяти звичайний твердий сир на зразок гауди, але за бажання ви можете готувати палички з моцарелли чи інших сирів — головне, щоб вони добре плавились. Оптимальним варіантом буде прямокутний брусочок сиру — його зручно нарізати рівними паличками. 
  2. Збийте пару великих сирих яєць до однорідної маси. Якщо яйця дрібні, візьміть краще 3 штуки. 
  3. Наріжте сир рівними брусочками — довжиною 10 см, товщиною 1 см.
  4. Кожну паличку обваляйте у пшеничному борошні з усіх боків, а потім у збитих яйцях (не забуваючи про торці брусочків). Якщо у вас не вистачатиме кляру, збийте ще одне яйце. Зазвичай, кляру з 2-х великих яєць вистачає приблизно на 10–12 сирних паличок. 
  5. Наступний крок — обваляйте брусочки у панірувальних сухарях. Оптимальним варіантом паніровки стануть сухарики середнього помелу, гарного жовтого кольору, з ароматними спеціями. Палички у таких сухарях вийдуть красивими та смачними. Якщо використовуєте звичайні світлі сухарики, додайте до них свої улюблені спеції та сіль, а для яскравого кольору — паприку й куркуму.
  6. Обвалювати брусочки у борошні, клярі та паніровці слід не руками, а щипчиками, або наколовши паличку на виделку. Якщо робити це руками, паніровка буде чіплятись до пальців, а сирні палички вийдуть негарними й «кудлатими».
  7. Візьміть глибоку сковорідку з невеликим діаметром, налийте рослинної олії та розігрійте на середньому вогні. Викладіть палички і обсмажуйте з обох боків по 1–1,5 хвилини до золотистої скоринки. Якщо сир почне витікати, вийміть палички раніше. 
  8. Підготуйте паперовий рушник або серветки та викладайте на них готові палички, щоб стекла зайва олія.
  9. Найкраще подавати закуску відразу після приготування, доки вона ще гаряча, а сир усередині добре тягнеться. Сирні палички чудово смакують з кетчупом, соусами чилі, барбекю та кисло-солодким. За бажання можна прикрасити палички свіжою зеленню, наприклад, руколою. Дорослим можна запропонувати палички до вина чи пива, а дітям — до чаю, томатного соку чи просто так. 
 

Тепер ви знаєте, як приготувати сирні палички в паніровці, тож не вагайтесь і пробуйте! А щоб палички не пригорали, не забудьте підібрати якісну сковорідку із товстим дном. Якщо не маєте такої, замовляйте якісний посуд для приготування їжі зі знижками у мережі магазинів METRO. Широкий асортимент акційного кухонного приладдя для приготування різноманітних страв шукайте у каталозі METRO — готуйте смачно і з задоволенням!