Італійські пельмені обов’язково поливають соусом. Нерідко цю страву доповнюють оливками, сирами.
За класичним рецептом равіолі зі шпинатом подають у вершковому соусі. Важливо, щоб за консистенцією він був схожий на сметану без грудочок.
Щоб зробити відмінний соус до цієї страви, вам знадобляться свіжі та високоякісні продукти. Їх ви завжди знайдете в торговельних центрах мережі METRO.
Інгредієнти
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 1 ст. л. борошна;
- 200 мл вершків (жирність — 20%);
- сіль на смак.
Кількість порцій — 4.
Час приготування — 15 хвилин.
Покрокова інструкція
- Розігріваємо сковороду. Висипаємо в неї борошно. Помішуючи, розігріваємо протягом трьох-чотирьох хвилин. Колір борошна має стати кремовим.
- Не припиняючи помішувати вміст сковороди, додаємо в нього вершкове масло. Маса має закипіти. Доки цього не станеться, весь час помішуємо борошно з маслом.
- Вливаємо в сковороду вершки. Продовжуємо перемішувати її вміст. Коли маса почне закипати, робимо мінімальний вогонь. Перемішуємо вміст сковороди ще близько 30 секунд.
- Знімаємо соус з вогню, виливаємо в соусницю.
Вершки перед використанням тримайте в холодильнику. Під час випарювання соус трохи загусне. Коли він повністю охолоне, його консистенція стане ще щільнішою.