Холодні закуски з паштетом: швидкий та простий рецепт

Холодні закуски з паштетом: швидкий та простий рецепт

Час читання - 4 хв.

Холодні закуски з паштетом стануть чудовим вибором для швидкого перекусу, святкового столу чи страви на екстрений випадок, коли на порозі неочікувано з’являються гості. Печінковий паштет можна купити у магазині або приготувати власноруч, щоб бути упевненими у натуральності всіх інгредієнтів. Вам знадобиться невеликий набір продуктів:
печінка та додаткові інгредієнти, які можна обирати за смаком (овочі, вершкове
масло, прянощі, яйця, тощо).

Смачна закуска з паштету

Не менш важливим є гарне оформлення закуски з паштету. Існує багато способів, здатних перетворити звичайну страву в окрасу святкового столу, один з яких — оригінальні кульки з паштету. В середину таких “колобків” кладуть грудочку вершкового масла, а потім кульки обвалюють у яєчній стружці. Виходить гарно, цікаво та по-святковому. До речі, якщо немає часу готувати печінковий паштет самостійно, кульки можна зробити з готового купленого паштету. Декілька банок корисно мати у холодильнику на випадок, якщо близькі раптово забіжать у гості. Ви можете швидко зробити з паштету смачні закуски та з гордістю почастувати ними друзів чи рідних.

Інгредієнти

  • печінка — 0,5 кг;
  • морква — 200 грамів;
  • цибуля ріпчаста — 300 грамів;
  • яєчні жовтки — 2–3 шт.;
  • холодне вершкове масло — 50 грамів;
  • сіль, перець та інші приправи — за смаком;
  • олія — для підсмажування.

На 20 кульок.

Час приготування 1 година 30 хвилин.

Як приготувати оригінальні кульки з паштету

Інструкція приготування:

  1. Насамперед, печінку треба очистити від плівки. Свинячу печінку варто спочатку вимочити у воді або молоці (протягом 30 хвилин). Завдяки вимочюванню печінка втрачає гіркоту та набуває м’якості смаку. Потім її треба промити повторно на нарізати невеликими шматочками. Для цієї закуски можна використовувати також курячу печінку: її не треба вимочувати та обробляти, а страва виходить особливо ніжною на смак.
  2. Складіть шматочки печінки у велику каструлю. Моркву помийте, почистіть, наріжте шматочками, а потім також додайте в каструлю.
  3. Залийте печінку з овочами водою та поставте на вогонь. Після закипання додайте сіль та перець, зменшіть вогонь і продовжуйте варити ще 30 хвилин. Якщо хочете більш вираженого аромату, можна покласти до каструлі лавровий листочок та три-чотири горошини духмяного перцю (після приготування печінки їх треба буде прибрати).
  4. Ріпчасту цибулю почистіть та дрібно наріжте. Налийте в сковорідку трохи олії та пасеруйте цибулю на повільному вогні до прозорості.
  5. Після приготування печінки та моркви, викладіть їх у друшляк, щоб стекла вода, та дайте трохи охолонути.
  6. Пропустіть печінку та овочі крізь м'ясорубку: якщо хочете паштет ніжної консистенції, повторіть це декілька разів.
  7. Яйця залийте водою та варіть протягом 10 хвилин, щоб приготувати їх в круту. Зварені яйця залийте холодною водою на декілька хвилин, а потім почистіть, вийміть жовтки та натріть на дрібній терці.
  8. Візьміть з холодильника вершкове масло та наріжте невеличкими кубиками (приблизно по 1 см).
  9. Зліпіть із порції паштету плаский коржик та покладіть у середину кубик холодного масла. (Замість масла можна взяти горішок або шматочок чорносливу).
  10. Підійміть краї «коржика» та зліпіть кульку діаметром близько 3 см. Покладіть її у натертий жовток та обкатайте, щоб повністю покрити яєчною стружкою.
  11. За бажанням закуска з паштетом може бути додатково декорована. В такому разі просто додайте в яєчне панірування горішки, сухарі, насіння, тощо.
  12. Кульки охайно викладайте на пласку тарілку, призначену для сервіровки столу.

Смачного!

У мережі магазинів METRO представлений великий вибір готових паштетів та інгредієнтів для приготування холодних закусок. Обирайте найякісніші продукти для себе та близьких!