Дорадо у духовці: смачний рецепт за 30 хвилин

Час читання - 4 хв.

Морська риба дорадо має високий вміст протеїнів та смачне біле м'ясо без маленьких кісток, що робить її надзвичай популярною. Існує багато способів приготування цієї риби, які дозволяють підкреслити делікатну текстуру й чудовий смак. Один із найбільш вдалих рецептів — запікання дорадо у духовці зі спеціями та соком лимону.

Риба містить велику кількість поживних речовин та вітамінів, завдяки чому вважається незамінною складовою здорового харчування. Доцільно включати її у свій раціон щонайменше 2–3 рази на тиждень.

Як приготувати дорадо в духовці 

Ця ароматна дієтична риба готується швидко і просто. Щоб смачно запекти дорадо в духовці в фользі, не потрібно багато інгредієнтів. Досить посипати рибу спеціями, які є під рукою, полити соком лимона та запекти на подушці з цибулі та свіжої зелені, яка знайдеться у холодильнику.

Попередньо тушку дорадо миють та чистять від луски, після чого видаляють зябра та виймають нутрощі. Дуже важливо видалити всі нутрощі, щоб вони не давали гіркого присмаку після запікання. Знову ретельно промийте рибку та підготуйте всі необхідні компоненти.

Дорадо в духовці: рецепт 

Дорадо в духовці з лимоном — це дуже смачна дієтична страва, яка завжди вдається. Нехай вас не бентежить маленький набір інгредієнтів — ця риба не потребує зайвого. Дорадо чудово пропікається та виходить ніжною, ароматною, соковитою. Також подібним способом можна приготувати сибас, скумбрію чи судака.

Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • дорадо — одна тушка вагою 400 грамів;
  • половинка лимону;
  • половинка ріпчастої цибулини середнього розміру;
  • тим’ян та чебрець — по дві гілочки кожного;
  • пряності до риби, перець, сіль — за смаком;
  • лимонний сік — 1 столова ложка.

На 2 порції.

Час приготування — 30–35 хвилин.

Алгоритм приготування

Для початку підготуйте рибу та всі необхідні інгредієнти. Якщо використовуєте готову суміш спецій, обов'язково ознайомтесь зі складовими, вказаними на упаковці. Часто подібні суміші вже містять сіль і перець — це треба враховувати, інакше можна отримати пересолену чи переперчену рибу.

  1. Якщо ви вирішили використовувати для подушки свіжу зелень, помийте її під краном та струсіть воду.
  2. Змастіть рибу всередині та зовні лимонним соком, посипте спеціями, посоліть та поперчіть. Залиште маринуватися на 30 хвилин. Якщо ви боїтесь, що рибка вийде занадто кислою, змастіть тушку соком лише зовні, а всередині натріть сіллю та спеціями.
  3. Ріпчасту цибулю та половинку лимону наріжте тонкими кільцями. Частину покладіть на фольгу разом із зеленню — сформуйте подушку для риби. Дорадо розмістіть на подушці та обкладіть рештою цибулі, лимону та зелені.
  4. Загорніть рибу у фольгу, піднімаючи краї вгору, щоб при запіканні не витікав сік.
  5. Покладіть отриманий «конвертик» на тацю для запікання. Розігрійте духовку до 190°С та поставте рибу запікатися. Готуйте 20–35 хвилин — точний час буде залежати від характеристик конкретної духовки.
  6. Розгорніть фольгу та перекладіть готову рибку на тарілку, додайте свіжі овочі та зелень. Можна подавати дорадо з овочевим гарніром, рисом або як окрему самостійну страву — у будь-якому разі буде смачно!

Як бачите, приготувати дорадо в духовці зовсім нескладно, а купити якісну рибку та необхідні для запікання інгредієнти завжди можна в мережі магазинів METRO — швидко, просто й вигідно!