Для початку підготуйте рибу та всі необхідні
інгредієнти. Якщо використовуєте готову суміш спецій, обов'язково ознайомтесь
зі складовими, вказаними на упаковці. Часто подібні суміші вже містять сіль і
перець — це треба враховувати, інакше можна отримати пересолену чи переперчену
рибу.
-
Якщо ви вирішили використовувати для
подушки свіжу зелень, помийте її під краном та струсіть воду.
- Змастіть рибу всередині та зовні лимонним
соком, посипте спеціями, посоліть та поперчіть. Залиште маринуватися на 30
хвилин. Якщо ви боїтесь, що рибка вийде занадто кислою, змастіть тушку соком лише зовні, а всередині
натріть сіллю та спеціями.
-
Ріпчасту цибулю та половинку лимону наріжте
тонкими кільцями. Частину покладіть на фольгу разом із зеленню — сформуйте подушку
для риби. Дорадо розмістіть на подушці та обкладіть рештою цибулі, лимону
та зелені.
-
Загорніть рибу у фольгу, піднімаючи
краї вгору, щоб при запіканні не витікав сік.
- Покладіть отриманий «конвертик» на тацю для запікання.
Розігрійте духовку до 190°С та поставте рибу запікатися. Готуйте 20–35 хвилин — точний час буде
залежати від характеристик конкретної духовки.
-
Розгорніть фольгу та перекладіть готову рибку на тарілку, додайте
свіжі овочі та зелень. Можна подавати дорадо з овочевим гарніром, рисом
або як окрему самостійну
страву — у будь-якому разі буде смачно!
Як бачите, приготувати дорадо в духовці зовсім нескладно, а купити якісну рибку та
необхідні для запікання інгредієнти завжди можна в мережі магазинів METRO
— швидко, просто й вигідно!