Основа цього торта — м’які та розсипчасті коржі. Але головна фішка ласощів — ніжний лимонний курд. Це густий заварний крем, який часто подають окремо з млинцями, сконами, круасанами. Також лимонний курд використовують для приготування інших тортів, пирогів, тістечок.
На якому б рецепті ви не зупинилися, для виготовлення крему знадобляться свіжі високоякісні продукти. Все необхідне для того, щоб зробити чудовий лимонний курд, ви завжди можете придбати в торгових центрах мережі METRO.
Складові
- 4 ст. л. вершкового масла;
- 3 лимона (вам знадобиться 80 мл свіжого соку);
- 3 яйця;
- 150 г цукру;
- 1 ст. л. лимонної цедри.
Час приготування — 30 хвилин.
Об’єм — 350 мл.
Покрокова інструкція
- Вичавіть з лимонів сік.
- Заповніть каструлю на 1/3 водою, поставте на вогонь, закип’ятіть рідину.
- Зверху покладіть миску з нержавіючої сталі (скляний посуд для мікрохвильовки) так, щоб її дна кипляча вода не торкалася.
- Помістіть в миску яйця, лимонний сік, цукор.
- Помішуйте масу, доки не загусне. Зніміть миску з плити.
- Візьміть іншу миску, зверху на неї покладіть сито. Протріть через нього крем, щоб позбутися грудочок.
- Наріжте дрібними кубиками вершкове масло, покладіть його на теплий курд, розмішуйте, доки не розтане.
- Натріть столову ложку лимонної цедри, додайте до крему, розмішайте.
- Поставте курд у холодильник, використовуйте протягом тижня.
Деякі рецепти лимонних тортів передбачають більш складні варіанти приготування крему. Ми пропонуємо вам скористатися класичною покроковою інструкцією, яку точно оцінять ті, хто не любить проводити на кухні занадто багато часу.