Якщо дитина навідріз відмовляється їсти страви з гарбуза, можна трохи схитрувати, сказавши, що чізкейк приготований лише з апельсином. Тим більше, що колір цих плодів практично не відрізняється, а смак десерту буде вирізнятися цитрусовими нотками.
Інгредієнти
Гарбузовий чізкейк з сиром та апельсином також потребує основи. Для її приготування знадобляться:
- печиво пісочне — 250 г;
- масло вершкове — 80 г;
- кунжут — 2 ст. л. (або 50–70 г будь-яких горіхів).
Для начинки будуть потрібні:
- сир дрібнозернистий — 400 г;
- гарбуз — 400 г;
- апельсин — цедра половини плода;
- цукровий пісок — 1 ст.;
- сметана — 0,5 ст.;
- яйце — 2 шт.
Кількість порцій і час приготування
З наведеної вище кількості інгредієнтів вийде 8–10 порцій страви. Активні дії заберуть не більше ніж годину:
- 20 хвилин піде на підготовку продуктів;
- 10 — на те, щоб спекти корж;
- 30 — на випікання чізкейка.
Покрокова інструкція
- Вмикаємо духовку. Її необхідно розігріти до 160–170 ºС.
- Печиво перетираємо на крихти. Змішуємо їх із добре розм’якшеним маслом. Додаємо кунжут. Вимішуємо, застеляємо круглу форму пекарським папером, викладаємо крихти печива з маслом та кунжутом.
- Ставимо на 10 хвилин у гарячу духовку та переходимо до начинки.
- Шматочки гарбуза відварюємо, перетираємо блендером на пюре. Маса має бути однорідною.
- Сир кладемо в комбайн. Подрібнюємо, додаємо до нього гарбуз, сметану, цукор, цедру, яйця, все ретельно вимішуємо, потім збиваємо. Маса має бути пишною та однорідною (вкраплення цедри не враховуються).
- Розподіляємо по основі з печива сирну масу, випікаємо в духовці 30 хвилин. Коли краї страви стануть щільними, вимикаємо вогонь. Відкриваємо дверцята духовки, залишаємо чізкейк в ній до охолодження. Потім ставимо десерт у холодильник хоча б на кілька годин. Прикрасити пиріг можна часточками апельсина.