Гуляш з яловичини з печерицями: рецепт

Гуляш з яловичини з печерицями: рецепт

Час читання - 3 хв.

Яловичина — дуже популярний вид м'яса, корисний та смачний. Щоправда існує один нюанс: в приготуванні яловичина може виходити жорсткою, тому її заздалегідь маринують та готують способом тушкування, щоб отримати ніжну та м'яку страву. Пропонуємо вам приготувати гуляш з яловичини та грибів — це нескладно та дуже смачно!

Як приготувати гуляш із яловичини та печериць

Ця чудова страва смакує з будь-якими гарнірами, наприклад, зі спагетті або картопляним пюре. Гуляш будемо готувати із соусом, додаючи в нього трохи борошна — для більш густої шовковистої консистенції. Рецепт зовсім нескладний, а результат перевершує всі сподівання: ви отримуєте смачну та ароматну м'ясну страву, гарніри до якої можна міняти, щоразу пропонуючи рідним та гостям щось новеньке.

Гуляш з яловичини з шампіньйонами: рецепт

Для приготування гуляшу вам знадобиться:

  • філе яловичини — 500 грамів;
  • свіжі печериці — 500 грамів;
  • рослинна олія — для обсмажування;
  • борошно пшеничне — 2 столові ложки;
  • томатна паста — 2 столові ложки;
  • приправи — суміш мелених перців, хмелі-сунелі, лавровий лист;
  • сіль та цукор — за смаком.

На 4–5 порцій.

Час приготування приблизно 1 година. 

А придбати якісні інгредієнти для гуляшу за вигідними цінами ви можете в мережі магазинів METRO

 

Покрокове приготування:

  1. Перш за все, треба підготувати й нарізати яловичину. Тут є невеличкий секрет: щоб м’ясо краще і швидше приготувалось, поріжте його впоперек волокон невеличкими смужками — довжиною 3 см, товщиною 1–1,5 см. Покладіть брусочки у сотейник або каструлю з товстими стінками, додайте трішки олії та обсмажуйте на середньому вогні до появи рум'яної скоринки.
  2. Помийте печериці та порозрізайте навпіл, а потім кожну половинку наріжте пластинками. Перекладіть у сковорідку, додайте олію та поставте на вогонь.
  3. У каструлю з яловичиною додайте приблизно півлітра води і тушкуйте на слабкому вогні, доки обсмажаться печериці. 
  4. Гриби на сковорідці спочатку випускають сік, а потім підсмажуються до золотистого кольору. У процесі приготування помішуйте їх декілька разів.
  5. У підсмажені печериці додайте 1 столову ложку борошна та продовжуйте готувати, регулярно перемішуючи, щоб не було грудочок. Через 2–3 хвилини вимикайте вогонь.
  6. Додайте до м'яса, яке тушкується, спеції, та за необхідності долийте ще трохи води.
  7. Заправте тушковану яловичину двома столовими ложками томатної пасти. Доведіть до кипіння та покладіть лавровий лист, підсоліть, додайте цукор за смаком.
  8. Тепер додайте до гуляшу обсмажені у борошні печериці, добре перемішайте.
  9. Доведіть страву до кипіння, не збільшуючи вогонь, і можна вимикати. 

Гуляш з яловичини з печерицями подавайте до столу з картопляним пюре, макаронами, рисом чи іншим гарніром на смак. Зверху можна посипати дрібно нарізаною свіжою зеленню. Варто зауважити, що наступного дня страва буде смакувати не гірше, ніж одразу після приготування: м'ясо добре просочиться соусом, грибним смаком та ароматом.

 

Ще один секрет приготування м’якої, соковитої та смачної яловичини полягає у використання правильної каструлі з товстим дном: м’ясо у ній гарно й швидко тушкується та не пригорає. Придбати якісний металевий посуд за доступною ціною можна в мережі магазинів METRO. Широкий асортимент кухонного приладдя зі знижками чекає на вас у каталозі METRO. Готуйте із задоволенням та на здоров’я! Смачного!