Парові котлети - корисний рецепт | Блог METRO

Парові котлети: включаємо в раціон корисні страви

Час читання - 4 хв.
Готові рибні тефтелі в томатному соусі з зеленню

Котлети на парі в багатьох людей асоціюються зі стравою, що має невиразний смак і яку пропонують у рамках лікувальних дієт. Час позбуватися такого роду стереотипів і брати на озброєння напрацювання ресторанних шеф-кухарів. Адже професіонали давно довели: парові котлети можуть бути дуже навіть апетитними. Крім того, нерідко як основу цієї корисної страви використовують найнесподіваніші продукти.

Дієтичне — не означає несмачне

Зупинимося на фактах. Парові котлети — це:

  1. Дієтична, корисна їжа, в якій зберігаються вітаміни та мікроелементи. Отже, включивши цю їжу у свій раціон, ви збагатите його чудовою здоровою стравою.
  2. Смачно, ароматно й апетитно. Важливо лише використовувати правильний рецепт парових котлет і навчитися їх готувати, з чим також складнощів не виникне.
  3. Проста страва, приготування якої не забере багато сил і часу. Істотною підмогою в цій справі стане сучасна кухонна техніка. Адже приготування парових котлет у мультиварці або пароварці — процес, який не потребує вашого постійного контролю.

Готуємо ніжні й ароматні котлети на парі в мультиварці

Сирі рибні котлети з овочами крупним планом

Звичайно, хрустка скоринка, що утворюється на смажених стравах, автоматично робить їх апетитними. Але нижченаведений рецепт котлет на парі в мультиварці передбачає приготування не тільки смачної, а й цілком естетичної їжі. Щоб вона вийшла соковитою, додамо цвітну капусту. Замочений у молоці (вершках) хліб зробить парові котлети м’якими, а яскравості їм додадуть терта морквина та панірувальні сухарі. Усі необхідні для приготування 12 порцій цієї страви продукти ви можете придбати в торговельних центрах мережі METRO.

Інгредієнти

  • курячий фарш — 500 г;
  • молоко — ½ склянки;
  • батон — ¼ частина;
  • цвітна капуста — 400 г;
  • куряче яйце — 1 шт.;
  • цибуля — 1 головка;
  • морквина (середня, насиченого кольору) — 1 шт.;
  • панірувальні сухарі — ½ пачки;
  • перець, сіль — на смак.

Рибні фрикадельки з броколі та цвітною капустою на тарілці

Покрокова інструкція

  1. Нарізати батон на невеликі шматочки, залити молоком кімнатної температури. Хліб має трохи постояти, щоб набрякнути. Потім його потрібно подрібнити в м’ясорубці/блендері до стану кашки.
  2. Капусту розібрати на суцвіття, опустити в киплячу підсолену воду на 5–8 хвилин, відкинути на друшляк. Дати стекти воді. Подрібнити суцвіття в блендері, але не до стану пюре — в овочевій масі мають відчуватися зернятка.
  3. Моркву натерти на дрібній тертці або перебити блендером, нарізати цибулю невеликими шматочками.
  4. У миску викласти фарш, овочі, віджати хліб і відправити до решти продуктів. Додати яйце. Посолити, поперчити та ретельно вимішати отриману масу.
  5. Сформувати заготовки котлет. Кожну обваляти в сухарях. Викласти майбутні парові котлети в попередньо змащений олією кошик мультиварки. Налити в чашу апарату воду, встановити всередину, увімкнути відповідний режим.
  6. Приготувати котлети на парі в мультиварці. На це піде хвилин 20. Не виключено, що процес термічної обробки забере трохи більше часу. Тому, перш ніж вимкнути електроприлад, упевніться, що страва готова. Дістаньте, розріжте одну котлетку й подивіться, наскільки рівномірно пропеклася її середина. За необхідності продовжте термічну обробку ще на 7–10 хвилин.

Рецепт парових котлет із червоної риби

Котлета з лосося з капустяним гарніром і сметаною

Сьомга, горбуша, лосось містять надзвичайно корисні для наших шкіри, волосся та кісток елементи. Усі вони зберігаються в приготованих із дарів морів і річок парових котлетах. І найголовніше — цю їжу із задоволенням їдять діти, яких нерідко не змусиш навіть спробувати шматочок рибки.

Інгредієнти

Перед тим, як приготувати парові котлети, запасіться:

  • філе лосося — 400 г;
  • цибулею — 1 середньою головкою;
  • курячим яйцем — 1 шт.;
  • панірувальними сухарями — ½ пачки;
  • сіллю, перцем — на смак.

Свіже філе лосося на льоду

Покрокова інструкція

  1. М’ясорубкою/блендером подрібнити філе, додати у фарш яйце, сіль, перець. Лук натерти на тертці або зробити пюре, з’єднати з рибною масою. Гарненько вимісити фарш, відставити «відпочити» хвилин на 15.
  2. Сформувати котлетки. Вони можуть бути як довгастими, так і у вигляді кульок, циліндриків. Кожен рибний виріб обваляти в сухарях, укласти в змащений олією кошик мультиварки.
  3. Помістити ємність із котлетами в пристрій, увімкнути відповідний режим. Готувати страву 20–25 хвилин.

Парові котлети з червоної риби прикрасять навіть святковий стіл. Подавати цю страву можна з найнезвичайнішими гарнірами, наприклад, на подушці із зеленої квасолі, шпинату.

Смачного!