Веганський бургер з котлетою beyond meat: рецепт

Веганський бургер з котлетою beyond meat: рецепт

Час читання - 3 хв.

Бургери — популярний, смачний та ситний фастфуд, зручний для перекусу вдома та в похідних умовах. Це чудовий вибір для пікніка, дитячого свята, виїзду на природу, посиденьок із родичами та друзями. Завдяки безлічі різноманітних рецептів сьогодні кожен може приготувати бургер собі до смаку.

Багато людей відмовляються від м'яса з різних причин, та це не означає, що їм обов’язково відмовитися і від бургерів. Щодня з’являються нові адаптовані рецепти для вегетаріанців та веганів, а заклади харчування все частіше включають ці страви до своїх меню. Крім того, маючи потрібні інгредієнти в своєму резерві, ви завжди можете приготувати веганський бургер в домашніх умовах.

Котлети Beyond Meat для смачних веганських бургерів

Рослинна котлета Бейонд Міт — найкраща з усіх можливих аналогів. Її смак максимально наближений до натуральної яловичини, але склад залишається веганським на 100%. Для вироблення рослинного м'яса використовують:

  • рис;
  • гороховий білок;
  • буряк (забезпечує рожевий відтінок штучного м'яса, надаючи йому максимальної схожості з яловичиною);
  • олію;
  • питну воду.

Рослинна котлета дуже поживна і не гірше за м'ясну забезпечує організм корисними білками (на 100 гр котлета Beyond Meat містить 20 гр білка). Шкідливі речовини у складі продукту відсутні. У котлеті нетваринного походження немає антибіотиків чи гормонів. Даний продукт не підвищує рівень шкідливого холестерину. Таким чином, Бейонд Міт бургер значно корисніший для здоров’я, ніж звичайний з м’ясною котлетою.

Як приготувати веганський Бейонд бургер в домашніх умовах

Для приготування одного веганського бургера вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • булочка для бургера;
  • 1/3 свіжого помідора;
  • салат айсберг — один листочок;
  • ріпчаста цибуля — 10 грамів;
  • котлета Beyond burger;
  • веганський майонез — 50 грамів.

На 1 порцію.

Час приготування 20 хвилин.

Алгоритм приготування:

  1. Спочатку треба помити й підготувати овочі: помідор нарізати кільцями, цибулю — кубиками.
  2. Для заправки можна зробити веганський майонез самостійно або скористатися магазинним.
  3. Порізану кубиками цибулю залийте окропом і залиште на дві-три хвилини.
  4. На суху сковороду налийте трохи олії та розігрійте.
  5. Котлету Beyond Meat злегка приплюсніть та обсмажте з кожного боку протягом 3–4 хвилин. На відміну від котлети з м'яса вона зовсім не ужарюється та не зменшується у розмірі. В процесі приготування котлети ви можете підсолити її, поперчити або приправити.
  6. Булочку для бургеру розріжте на дві половинки та підсмажте на жирі, що залишився на сковорідці після котлети, до золотистої скоринки.
  7. Нижню половинку булочки намастіть веганським майонезом, а зверху покладіть листок салату Айсберг (можна розділити його на декілька частин та вистелити ним булочку).
  8. На листя салату кладемо котлету, зверху — змочену в окропі цибулю і накриваємо все другою половинкою булочки.

Все готово — смачного!

Купити котлети Beyond Meat ви можете в мережі магазинів METRO. Харчуйтесь корисно, смачно та звично, навіть якщо ви вегетаріанець!