Півень з картоплею в духовці - рецепт

Півень з картоплею в духовці - рецепт

Час читання - 3 хв.

Півень у духовці з картоплею — дуже смачна та поживна страва, яка сподобається всім вашим родичам та гостям без винятку. У разі правильного приготування м'ясо птиці виходить ніжним, соковитим та апетитним, і протягом трапези просто тане на язику. У поєднанні з картоплею воно гідно доповнить повсякденне чи святкове меню.

ОСОБЛИВОСТІ ВИБОРУ ТА ПРИГОТУВАННЯ

Найкращим варіантом для запікання стане молодий домашній півень — м’ясо вийде м’яким та соковитим. У старих птахів м’ясо сухіше та жорсткіше, тому перед запіканням його доводиться довго маринувати. Звісно, ви можете взяти не фермерського, а магазинного півня, але слід бути обережними — такі тушки можуть містити шкідливі речовини (хімікати або стероїди).

Для того, щоб м’ясо птиці гарантовано вийшло ніжним та соковитим, варто використовувати рукав для запікання. Картопля, яку ви покладете в рукав разом із півнем, просочиться виділеним соком птиці і стане неймовірно смачною.

Як запекти півня в духовці з картоплею: рецепт приготування

Перш за все, підготуйте наступні інгредієнти:

  • тушка півня вагою 800 г;
  • гірчиця — 1–2 столових ложки;
  • картопля — 2 кг;
  • сіль та перець — за смаком;
  • приправа для м'яса — 1 столова ложка;
  • часник — 2 зубчика.

На 3 порції.

Як приготувати півня в духовці, щоб страва точно вдалася? Пропонуємо вам простий та перевірений рецепт. Для приготування півня у духовці з картоплею вам знадобиться півтори години.

Алгоритм приготування

  1. Перед тим як запекти півня в духовці, помийте його, просушіть паперовою серветкою та намастіть гірчицею, що пом’якшити м’ясо. Якщо на тушці залишилось пір’я, її треба обпалити, обскубти, випатрати, а потім помити. Перед приготуванням у такої тушки обрубують шию, кінцівки до колінного суглоба, крила — до першого суглоба.
  2. Підготованого півня треба приправити. Натріть зубчик часнику на дрібній терці або подрібніть за допомогою спеціального пресу. Покладіть до мисочки сіль та перець, часник, паприку та мускатний горіх, перемішайте, а потім натріть тушку зовні та всередині. За бажання ви можете використовувати готову суміш приправ до м’яса або будь-які інші спеції, які вам подобаються.
  3. Помийте та почистіть картоплю. Знову сполосніть почищені клубні та поріжте на декілька частин. Велику картоплю розрізайте на чотири частини, середню — на дві. Покладіть шматочки до зручної ємності, підсоліть, поперчіть, додайте подрібненого часнику та перемішайте.
  4. Перекладіть картоплю в рукав для запікання, а зверху — підготовлену та приправлену тушку півня. Кінці рукава для запікання щільно зав'яжіть або затисніть фіксаторами. Покладіть страву на лист для духовки або до спеціальної форми.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів та поставте півня з картоплею запікатись протягом однієї години.
  6. Аби птиця вийшла рум’яною, розріжте рукав за 10–15 хвилин до завершення запікання.
  7. Готового півня перекладіть на велику плоску тарілку або піднос, а поряд викладіть картоплю.

Подавайте страву в гарячому вигляді зі свіжими овочами, зеленню та різними соусами. Смачного!

Всі продукти, які знадобляться для приготування півня з картоплею, ви зможете придбати в торгових центрах мережі METRO за приємними цінами та вищої якості.