Овочева тортилья-рол з азійським акцентом ➤ Офіційний сайт МЕТRО Україна

Овочева тортилья-рол з азійським акцентом

Час читання - 1 хв.
Тортилья-рол

Тортилья – універсальний герой кухні, але цього разу ми відійшли від класики мексиканських страв. Пропонуємо швидкий і яскравий рецепт-натхнення з Азії – зі свіжими овочами, ніжним сиром та пікантним соусом. Чудово для легкого обіду або перекусу, який зручно взяти з собою.

Тортилья-рол

Інгредієнти (на 2 порції):

  • 2 великі пшеничні тортильї METRO Chef
  • 200 г овочевої суміші (наприклад, морква, болгарський перець, капуста, зелена квасоля)
  • 100 г твердого або плавленого сиру
  • 2-3 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. кунжутної олії (або рослинної)
  • 1 ч. л. тертого імбиру
  • 1 ч. л. кунжуту для посипки
  • Зелена цибуля або кінза для подачі
Тортилья-рол

Приготування:

  1. Підготуйте овочі. Якщо овочева суміш заморожена – розморозьте та обсушіть паперовим рушником.
  2. Обсмажте. На сковороді розігрійте кунжутну олію, додайте тертий імбир та овочі. Готуйте 3-4 хвилини на середньому вогні, щоб вони стали м’якими, але зберегли яскравий колір. Додайте соєвий соус та перемішайте.
  3. Підготуйте тортильї. Злегка підігрійте їх на сухій сковороді або в мікрохвильовці, щоб стали еластичними.
  4. Збирайте рол. Викладіть на тортилью овочі, посипте тертим сиром. Загорніть у щільний рол (спочатку загорніть краї всередину, потім скрутіть).
  5. Додайте фінальний штрих. Можна подати рол як холодний або злегка підсмажити на грилі для апетитної скоринки. Посипте кунжутом та свіжою зеленню перед подачею.
Порада: для гостроти можна додати трохи соусу чилі або пасти з перцю.