В'єтнамська кухня: рецепт спрінг-роли з креветками від Тани Ніколаєнко в гастротурі ➤ Офіційний сайт МЕТRО Україна. Metro.ua

В'єтнамська кухня: рецепт спрінг-роли з креветками від Тани Ніколаєнко в гастротурі

Час читання - 3 хв.
В'єтнамська кухня

В’єтнам рідко розглядають як місце для гастротуризму. І дарма, адже місцева кухня неймовірно цікава та дуже смачна. Вона вважається однією з найкорисніших у світі: для приготування їжі в’єтнамці використовують переважно овочі та фрукти, а також свіжовиловлені морепродукти від місцевих рибалок.
Найбільше Тані Ніколаєнко полюбилися суп фо і спрінг-роли. За ними вона радить вирушати на нічний маркет на острові Фукуок. Крім цих страв, там можна спробувати безліч риби та морепродуктів, які привозять на маркет рибалки та готують одразу після вилову.
В Україні потішити себе автентичними в’єтнамськими стравами можна у «В’єтнамському привіті». Спрінг-роли можна спробувати в NAM і Boho Yosai, або, наприклад, суп фо в Києві.

Чим відома в’єтнамська кухня у світі

В’єтнамська кухня відома своєю унікальною гармонією смаків і свіжістю інгредієнтів. Вона захоплює простотою та водночас витонченістю приготування. Основні компоненти – це рис, риба, соєві продукти, свіжі овочі та зелень. Для в’єтнамців їжа – це не лише спосіб вгамувати голод, але й можливість піклуватися про здоров’я та отримати естетичне задоволення.

Одним з найулюбленіших страв Тані Ніколаєнко під час гастротуру були спрінг-роли. Спрінг роли - це холодні закуски, що готуються з рисового паперу та начиняються свіжими інгредієнтами. Це традиційна страва, яка чудово підходить для легкої закуски або навіть основної страви.

Рецепт спрінг-роли з креветками

Спрінг-рол
Під час свого гастротуру Таня Ніколаєнко поділилася своїми враженнями від в’єтнамської кухні та дала декілька порад щодо приготування традиційних страв вдома. Вона наголошує, що важливо використовувати лише якісні продукти, адже саме вони надають стравам неповторного смаку. Свіжі морепродукти в METRO нададуть страві особливого смаку та аромату.

Спрінг-роли з креветками ви можете приготувати й вдома. Для цього вам знадобляться:
  • рисовий папір — 4 листа;
  • тепла вода — 50 мл;
  • креветки великі очищені — 12 шт;
  • часник (для обсмажування креветок) — 2 зубчика;
  • морква — 1 шт.;
  • огірок свіжий — 1 шт.;
  • синя капуста — ¼ частина;
  • крем-сир — 80 г;
  • листя салату або шпинату;
  • мікрогрін.
Етапи приготування:
  1. Занурте аркуші рисового паперу у воду, щоб вони стали вологими та м’якими.
  2. Покладіть їх на рівну поверхню та рівномірно розподіліть на них інгредієнти.
  3. Загорніть папір і сформуйте рол.

Які продукти традиційно використовуються у в’єтнамській кулінарії

Традиційні в’єтнамські страви базуються на використанні рису, локшини, соєвих продуктів та великої кількості овочів. Морепродукти займають особливе місце, адже В’єтнам омивається водами Тихого океану. Важливими компонентами є також різноманітні трави та спеції, що додають стравам аромату та пікантності.

Саме тому у цій кухні поширені такі методи приготування, як варіння, смаження, приготування на пару та тушкування. До речі, спрінг-роли можуть бути не тільки рибними, але й зі свининою, яловичиною, куркою або навіть з вегетаріанською начинкою.

Для приготування в’єтнамських страв вдома не обов’язково їхати до В’єтнаму. Усе необхідне ви можете знайти в мережі магазинів. Там завжди є свіжі морепродукти. Зокрема, ви можете купити креветки в Києві та інші продукти для приготування страв вдома. Для тих, хто бажає відкрити для себе нові рецепти, рекомендуємо відвідати блог, де ви знайдете безліч цікавих ідей. Спробуйте приготувати суп фо в Києві або спрінг роли з лососем, і ви неодмінно відчуєте магію цієї унікальної кухні.