Короп у соусі теріякі: рецепт | Блог Мetro

Короп у соусі теріякі: рецепт

Запечене філе лосося з глазур'ю та овочами на парі — броколі, цвітна капуста й морква

Чимало рецептів азійської кухні не такі складні, як здається на перший погляд. Спробуйте приготувати коропа з соусом теріякі й, можливо, він стане вашою коронною стравою.

Готуємо коропа з теріякі 

Соковиті шматочки лосося в глазурі з кунжутом та зеленою цибулею на білій тарілці

Використовувати можна й іншу рибу, в тому числі червону. Аби не ускладнювати собі життя, рекомендуємо купувати не цілу тушку, а філе/стейки.

Короп з соусом теріякі, рецепт якого ми пропонуємо вашій увазі, готуватиметься максимум 40 хвилин. Попередньо рибу потрібно буде замаринувати. У рідині зі спеціями короп повинен провести мінімум 2 години. Оптимальний варіант — на всю ніч поставити його маринуватися до холодильника. Що більше часу шматочки філе/стейки проведуть у соусно-оцтовій суміші, то насиченішим буде смак готової страви.

З наведеної нижче кількості продуктів у вас вийде 6 порцій коропа з соусом теріякі.

Інгредієнти:

  • короп — 1–1,2 кг філе/стейків;
  • соуси (соєвий і теріякі) — по 4 ст. л.;
  • кунжут — 2 ст. л.;
  • білий оцет — 1,5 ст. л.;
  • сухий мелений часник — 1 ч. л.;
  • імбир — 0,5 ч. л.;
  • мед — 1,5 ст. л.;
  • коричневий цукор — 2 ст. л.;
  • зелень (петрушка, цибуля) — на свій смак.

Філе лосося з рисом та броколі під кунжутом — подача в азіатському стилі

Покрокова інструкція:

  1. Розморожуємо філе/стейки, миємо, висушуємо. За необхідності видаляємо плавники, кісточки. Якщо працюємо з філе, то порційно ріжемо його.
  2. Беремо невелику миску, готуємо в ній маринад. Натираємо в місткість імбир, додаємо часник, оцет, мед, кунжут, соуси, гарненько перемішуємо.
  3. Заливаємо шматки коропа маринадом. Можна зробити це в поліетиленовому пакеті, тоді буде легше рівномірно розподілити рідину та не доведеться зайвий раз перевертати саму рибу — досить буде перевернути пакет.
  4. Відправляємо коропа до холодильника мінімум на 2 години. Кілька разів перевертаємо його або пакет, в якому маринуються шматочки філе/стейки.
  5. Розігріваємо духовку до 170–180 °C. У відповідну місткість викладаємо шматочки риби, зверху поливаємо їх маринадом, посипаємо коричневим цукром. Відправляємо запікатися хвилин на 20.
  6. Дістаємо коропа з теріякі з духовки. Посипаємо готові шматочки філе/стейки рубаною зеленню та подаємо з рисом або овочами.

Смачного!