Використовувати можна й іншу рибу, в тому числі червону. Аби не ускладнювати собі життя, рекомендуємо купувати не цілу тушку, а філе/стейки.
Короп з соусом теріякі, рецепт якого ми пропонуємо вашій увазі, готуватиметься максимум 40 хвилин. Попередньо рибу потрібно буде замаринувати. У рідині зі спеціями короп повинен провести мінімум 2 години. Оптимальний варіант — на всю ніч поставити його маринуватися до холодильника. Що більше часу шматочки філе/стейки проведуть у соусно-оцтовій суміші, то насиченішим буде смак готової страви.
З наведеної нижче кількості продуктів у вас вийде 6 порцій коропа з соусом теріякі.
Інгредієнти:
- короп — 1–1,2 кг філе/стейків;
- соуси (соєвий і теріякі) — по 4 ст. л.;
- кунжут — 2 ст. л.;
- білий оцет — 1,5 ст. л.;
- сухий мелений часник — 1 ч. л.;
- імбир — 0,5 ч. л.;
- мед — 1,5 ст. л.;
- коричневий цукор — 2 ст. л.;
- зелень (петрушка, цибуля) — на свій смак.