Вважається, що жульєн класичний готують без м’яса. Але ніжна курка зробить страву поживнішою і збагатить її смак. Жульєн з куркою та грибами, приготований за наведеним нижче рецептом, прикрасить не тільки недільний сімейний обід, а й святковий стіл.
Інгредієнти
- 400 г печериць;
- 250 г м’яса з курячих стегенець;
- 20 г вершкового масла;
- 2 зубчики часнику;
- 100 мл вершків (жирність — 33%);
- 100 г твердого сиру;
- 100 г сиру брі;
- 1 біла цибулина;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- 1 щіпка меленого мускатного горіха;
- сіль, перець — на смак.
Кількість порцій — 4.
Час приготування — 35 хвилин.
Покрокова інструкція
- Очистьте й дрібно наріжте цибулину, зубчики часнику.
- Вимийте гриби. Наріжте шампіньйони шматочками середнього розміру.
- Видаліть із курячих стегенець шкірку, жир. Наріжте м’ясо тонкими смужками.
- Поставте на вогонь сковороду. Розігрійте в ній оливкову олію та розтопіть вершкове масло.
- Висипте в сковороду нарізані цибулю й часник. Обсмажте близько трьох хвилин.
- Додайте до овочів гриби. Тушкуйте печериці чотири хвилини.
- Додайте до грибів і овочів м’ясо курки, спеції. Обсмажуйте суміш ще близько п’яти хвилин.
- Поріжте брі невеликими шматочками. Додайте подрібнений сир у сковороду та присипте меленим мускатним горіхом. Помішуючи, тушкуйте суміш, доки шматочки брі не розплавляться.
- Поступово влийте в страву вершки (цілком можливо, що вам знадобиться не весь зазначений в рецепті об’єм). Стежте, щоб маса не вийшла рідкою.
- Викладіть готову основу страви у форму для запікання.
- Натріть на грубій тертушці твердий сир. Посипте ним зверху жульєн. Поставте форму на 15 хвилин в розігріту до 180 °C духовку.