Такоякі: японська класика вуличної їжі ➤ Офіційний сайт МЕТRО Україна

Такоякі: японська класика вуличної їжі

Час читання - 1 хв.
Такоякі

Такоякі – одна з найвідоміших вуличних страв Японії, яку впізнають за її унікальною формою та багатим смаком. Це невеликі кульки з ніжного рідкого тіста, всередині яких традиційно ховається шматочок восьминога (від цього й назва: tako – восьминіг, yaki – смажене). Страва походить з Осаки, міста, яке вважається кулінарною столицею Японії.

Такоякі інгредієнти

Інгредієнти:

  • 200 г вареного восьминога
  • 200 г борошна
  • 2 яйця
  • 500 мл бульйону даші (або курячого бульйону як альтернатива)
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 2 зелені цибулини
  • 1 невеликий маринований імбир
  • рослинна олія для змащування форми
Такоякі

Для подачі:

  • соус такоякі або устричний соус
  • майонез (краще японський Kewpie)
  • стружка тунця (кацуобуші)
  • сушені водорості аонорі
Такоякі приготування

Приготування:

  1. Змішайте борошно, яйця та бульйон до однорідного рідкого тіста. Додайте соєвий соус.
  2. Наріжте восьминога невеликими кубиками.
  3. Розігрійте спеціальну форму для такоякі (або пательню для пончиків). Змастіть її олією.
  4. Налийте тісто у формочки, додайте шматочки восьминога, цибулю та імбир.
  5. Коли низ схопиться, за допомогою паличок акуратно перевертайте кульки, щоб вони рівномірно підсмажилися з усіх боків.
  6. Готуйте до золотистої скоринки.
Подача: викладіть такоякі на тарілку, полийте соусом та майонезом, посипте стружкою тунця та сушеними водоростями аонорі.
Гарячі, ароматні й ніжні всередині – такоякі створюють справжню атмосферу японської вуличної їжі у вас вдома!