Гарбуз — універсальний продукт і підходить навіть для десертів. Замість звичного гарбузового пирога спробуйте приготувати пряні кекси, які смакуватимуть із кавою, чаєм або глінтвейном.
Інгредієнти на 12 кексів:
- 400 г очищеної гарбуза;
- 300 г борошна;
- 4 яйця;
- 350 г коричневого цукру;
- жменя волоських горіхів;
- 140 г сметани;
- 175 мл оливкової олії;
- 1 мандарин;
- 1 лимон;
- 2½ чайної ложки розпушувача;
- 1 чайна ложка меленої кориці;
- 2½ столової ложки цукрової пудри;
- 1 стручок ванілі;
- пелюстки лаванди;
- дрібка солі.
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180° C.
- Покладіть у блендер гарбуз, цукор, яйця, борошно, розпушувач, горіхи, корицю, сіль і олію. Збийте до однорідності.
- Візьміть паперові або силіконові форми і викладіть у них тісто. Помістіть у духовку на 20-25 хвилин.
- Вийміть зі стручка ванілі насіння. Змішайте його до однорідності з майже всією тертою цедрою мандарина, усією цедрою лимона, а також соком половини лимона, сметаною і цукровою пудрою.
- Помістіть глазур в холодильник. Коли кекси стануть кімнатної температури, змастіть їх глазур’ю, посипте залишками тертої цедри мандарину і прикрасьте пелюстками лаванди.
Додайте ці страви у ваше сезонне меню та порадуйте гостей смаком гарбуза у незвичній інтерпретації.