Рецепт окрошки: в пошуках ідеального
Час читання - 7 хв.
Рецептів окрошки так само багато, як і нашого національного надбання — борщу. Щоліта на столах українців з’являються фантастично різноманітні види окрошки. Всі рецептури об’єднують однакові якості: освіжаюча прохолода, легкість, простота в приготуванні. Окрошка без перебільшення королева літнього столу. Її включає у меню більшість ресторанів, в різних варіаціях це окрошка на сироватці, окрошка на квасі та на інших рідких основах. Ще три обов’язкових інгредієнти: овочі, білкова складова (м’ясо або риба) та яйця. Але ж ніхто не забороняв приготувати улюблений холодний суп за авторським рецептом, використовуючи власні кулінарні ідеї. Традиційний варіант — окрошка на кефірі, також багатьом подобається окрошка на сметані та мінералці. Секрет їхнього успіху простий: в окрошці обов’язково має бути кислинка, що відтіняє базові смаки. Саме таку й мають молочнокислі продукти.
Словом, смачна окрошка — для кожного своя. Пропонуємо кілька незвичайних рецептів, у яких втілений свіжий погляд на цей освіжаючий легкий супчик.