Окрошка з вареною куркою — найбільш літній рецепт | Блог Мetro

Окрошка з вареною куркою — найбільш літній рецепт

Час читання - 2 хв.
Таралка з окрошкою на кефірі з огірками, зеленню та м’ясом — традиційний літній холодний суп

У спеку не сильно хочеться їсти, а вже про готування і годі говорити — ніхто не бажає стояти в спеку біля плити. Однак і влітку організм потребує їжі. Чудова страва для цієї пори року — окрошка з куркою, калорійність якої ми зменшимо, вилучивши з переліку складових традиційну варену картоплю.

Для приготування такого холодного супу потрібно мінімум часу та продуктів. Набір останніх залежить від ваших уподобань. У будь-якому випадку все, що вам знадобиться, аби порадувати себе та близьких цією стравою, знайдете в торгових центрах мережі METRO.

Окрошка з куркою: інгредієнти та приготування 

Літній холодний суп окрошка з ковбасою, редискою, зеленню та кефіром у глибокій тарілці, на білому фоні з інгредієнтами навколо

Одні вважають за краще нарізати всі інгредієнти цього холодного супу, помістити їх в холодильник, де вже стоїть рідина для заправки, і залити останньою подрібнені продукти в тарілці безпосередньо перед вживанням. Іншим подобається відразу змішати всі складові та дати їм настоятися в холоді. У будь-якому випадку готується окрошка з куркою на кефірі не більш як пів години.

Інгредієнти

Щоб зробити 4–5 порцій окрошки, візьмемо:

  • курячу грудку — 300–400 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • огірки — 300 г;
  • редис — 200 г;
  • ріпчасту цибулю — половину головки;
  • зелень (кріп, петрушку, кінзу, пір’я зеленої цибулі тощо комбінуйте на свій розсуд) — 50–100 г;
  • сік лимона — 2 ст. л.;
  • кефір (можна знежирений) — 0,5 л;
  • сметану (жирність вибирайте на свій розсуд) — 3–4 ст. л.;
  • мінералку — 0,5 л;
  • лавровий лист, сіль, перець — на свій смак.

Покрокова інструкція:

  1. Овочі та зелень миємо, за необхідності чистимо, прибираємо хвостики, корінці.
  2. Грудку варимо в підсоленій воді з лавровим листом, половинкою цибулі. Остуджуємо м’ясо, подрібнюємо кубиками.
  3. Огірки та редис розрізаємо вздовж на чотири частини, далі шаткуємо впоперек тонкими шматочками.
  4. Подрібнюємо зелень, перемішуємо, не забувши посолити, поперчити, додати сік лимона, сметану.
  5. Заливаємо всі інгредієнти кефіром і мінералкою. Перемішуємо страву. Усе, окрошка з куркою без картоплі готова! Розливаємо холодний суп по тарілках, прикрашаємо гілочками зелені та подаємо на стіл.

Смачного!