Одні вважають за краще нарізати всі інгредієнти цього холодного супу, помістити їх в холодильник, де вже стоїть рідина для заправки, і залити останньою подрібнені продукти в тарілці безпосередньо перед вживанням. Іншим подобається відразу змішати всі складові та дати їм настоятися в холоді. У будь-якому випадку готується окрошка з куркою на кефірі не більш як пів години.
Інгредієнти
Щоб зробити 4–5 порцій окрошки, візьмемо:
- курячу грудку — 300–400 г;
- яйця — 4 шт.;
- огірки — 300 г;
- редис — 200 г;
- ріпчасту цибулю — половину головки;
- зелень (кріп, петрушку, кінзу, пір’я зеленої цибулі тощо комбінуйте на свій розсуд) — 50–100 г;
- сік лимона — 2 ст. л.;
- кефір (можна знежирений) — 0,5 л;
- сметану (жирність вибирайте на свій розсуд) — 3–4 ст. л.;
- мінералку — 0,5 л;
- лавровий лист, сіль, перець — на свій смак.
Покрокова інструкція:
- Овочі та зелень миємо, за необхідності чистимо, прибираємо хвостики, корінці.
- Грудку варимо в підсоленій воді з лавровим листом, половинкою цибулі. Остуджуємо м’ясо, подрібнюємо кубиками.
- Огірки та редис розрізаємо вздовж на чотири частини, далі шаткуємо впоперек тонкими шматочками.
- Подрібнюємо зелень, перемішуємо, не забувши посолити, поперчити, додати сік лимона, сметану.
- Заливаємо всі інгредієнти кефіром і мінералкою. Перемішуємо страву. Усе, окрошка з куркою без картоплі готова! Розливаємо холодний суп по тарілках, прикрашаємо гілочками зелені та подаємо на стіл.
Смачного!