Базові рецепти з тушкованою капустою (точніше, страви, приготовані за ними) належно оцінять і дорослі, і діти. Щоб зробити відмінний гарнір, достатньо лише чітко дотримуватися покрокової інструкції. А якщо проявити фантазію та додати в овочеву масу гриби, м’ясо або чорнослив, страва набуде зовсім іншого смаку.
Інгредієнти
- 700 г білокачанної капусти;
- 1 морквина;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 4 ст. л. рослинної олії;
- перець, сіль — за смаком.
Із перерахованої вище кількості продуктів вийде 3 порції гарніру. На його приготування знадобиться 45 хвилин.
Покрокова інструкція
- З капусти зняти верхні листки. Обполоснути качан, дрібно посікти.
- Очищену морквину подрібнити на тертушці з великими отворами.
- Почистити цибулю, порізати кубиками.
- Поставити на вогонь глибоку сковороду. Влити половину олії.
- Помістити в сковорідку цибулю, моркву. Обсмажити 10 хвилин, перекласти овочі на тарілку.
- Сковороду змастити олією, що залишилася. Викласти в ємність капусту. Обсмажити 10 хвилин.
- Додати до капусти цибулю, моркву, перець, сіль. Все добре вимішати.
- Накрити сковорідку кришкою, зменшити вогонь і залишити овочеву масу тушкуватися 15–20 хвилин.
У закладах громадського харчування в цю їжу обов’язково додають томатну пасту. Вона надає тушкованому гарніру особливого смаку.