Як приготувати червону рибу на вечерю ➤ Офіційний сайт МЕТRО Україна

Як приготувати червону рибу на вечерю

Час читання - 3 хв.
Червона риба

Червона риба легко вписується у повсякденне та святкове меню. Вона багата на Омега-3 жирні кислоти, білок та мікроелементи. Водночас має ніжний смак, що пасує до багатьох гарнірів та соусів. Готуючи червону рибу вдома, ви забезпечуєте свіжість продуктів та контроль інгредієнтів. Можна легко адаптувати рецепт під власні уподобання. Є чимало способів, як приготувати червону рибу. Це може бути запікання, смаження, тушкування чи навіть гриль. Частіше за все такі страви готують з лосося, форелі та сьомги. Це найпопулярніші різновиди червоної риби в Україні. Вони відзначаються ніжною текстурою та швидкістю приготування.

Як приготувати червону рибу: покрокові рецепти

Хоч то рецепт червоної риби в духовці чи на пательні або на грилі, вкрай важливо вибрати якісний продукт. Лише в такому випадку страва виявиться максимально смачною та корисною. Придбати її можна в ТЦ METRO. Тут запропонована як свіжа, так і слабосолона, копчена риба. Асортимент цієї продукції неймовірно широкий. Свіжа риба зберігається охолодженою, не морозиться. Філе заздалегідь очищене від кісток. Достатньо його просто дістати з пакування, і можна одразу почати приготування страв. Слабосолона та копчена риба продається у спеціальному герметичному пакуванні, завдяки чому забезпечується максимальна свіжість. На всю продукцію запропоновані вигідні ціни.

стейк з форелі

Що приготувати з червоної риби: стейк на грилі

Інгредієнти:
  • форель;
  • пів лимона;
  • орегано;
  • оливкова олія METRO Chef;
  • сіль та перець.
Приготування:
  1. Промити рибу та трохи просушити на паперовому рушнику.
  2. Обтерти форель нарізаним орегано, сіллю та перцем.
  3. Нанести пензликом олію на розігрітий гриль.
  4. Викласти рибу та змастити її зверху олією.
  5. Смажити стейк з червоної риби на грилі 20–25 хвилин.
  6. Перед подачею збризнути лимонним соком.
У такий же спосіб можна також приготувати червону рибу на сковороді.
лосось Веллінгтон

Як смачно приготувати червону рибу для дитини: лосось Веллінгтон

Інгредієнти:
  • сьомга або форель — 500 г;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • заморожений шпинат METRO Chef — 9 шайбочок;
  • свіжий кріп — 1 пучок;
  • вершковий сир — 3 ст. л.;
  • сік та цедра лимона;
  • прісне листкове тісто ARO — 1 кг;
  • оливкова олія METRO Chef — 2 ст. л.;
  • курячі яйця METRO Chef вільного вигулу — 1 шт.;
  • сіль, сушений кріп та чорний мелений перець — за смаком.
Приготування:
  1. Промити філе холодною водою, посолити та поперчити, посипати сушеним кропом.
  2. Обсмажити на сковороді подрібнений часник та нарізану цибулю до золотавого кольору.
  3. Додати шпинат та смажити, поки він не стане м’яким.
  4. Змішати в одній ємності шпинат, вершковий сир, кріп, лимонну цедру та сік.
  5. Розкачати тісто товщиною близько 1 см та розділити на 2 однакові шматки.
  6. Викласти половину начинки зі шпинату на центр однієї з частин тіста.
  7. Зверху викласти рибу і знову — шпинат.
  8. Накрити все другим шматком та міцно з’єднати краї виделкою.
  9. Зверху ножем зробити насічки та змастити пиріг збитим яйцем.
  10. Запікати 20–25 хв. за температури 200 °C.
Ця страва виходить ще більш поживною та корисною, ніж червона риба на грилі.
фарширований лосось

Рецепт фаршированого лосося

Інгредієнти:
  • лосось — 600 г;
  • очишені сирі креветки — 150 г;
  • в’ялені томати METRO Chef — 4 шт.;
  • шпинат METRO Chef — 100 г;
  • грана падано METRO Chef — 70 г;
  • пластівці чилі, чорний перець, сіль;
  • соус теріякі, солодкий чилі.
Приготування:
  1. Зробити надрізи на рибі, але не дорізати її до кінця.
  2. Приготувати начинку: дрібно нарізати креветки, шпинат, томати. Додати до них натертий сир та спеції. Ретельно перемішати.
  3. Нафарширувати лосося начинкою та змастити соусами.
  4. Запікати в духовці 20–30 хвилин при температурі 200 °C.
  5. Після випікання ще раз змастити соусами.

Вигода та зручність для професіоналів

Для клієнтів ТЦ METRO запропонована гуртова ціна на свіжу червону рибу. Якість продукції тут має першочергове значення. Вона зберігається у правильних умовах, що

гарантує її свіжість. Акційний каталог постійно оновлюється. Пропонуються знижки на слабосолону червону рибу, морепродукти, олію та безліч інших товарів.

Для бізнесу запропоновані особливі умови. Купити червону рибу в METRO можна з доставленням. Здійснювати купівлі зручно як онлайн, так і офлайн. Щоб упевнитися в цьому, просто завітайте до ТЦ METRO в Києві, Львові чи іншому місті. Тут знайдеться все необхідне для готелів та ресторанів.