Рецепти запеченої дорадо та смаженого сібаса з різотто на сковороді від METRO CHEF

Рецепти запеченої дорадо та смаженого сібаса з різотто на сковороді від METRO CHEF

Час читання - 4 хв.
Дорадо

Морська риба — це не лише джерело білка, а й справжнє задоволення для гурманів. Вона має ніжну текстуру, тонкий смак і не потребує складної підготовки, щоб засяяти у страві. У цій статті покажемо як приготувати дорадо в духовці та поділимося детальним рецептом сібаса з різотто на сковороді — прості та вишукані ідеї для вашого меню.

Морський смак вдома: сібас з лимонним різотто та дорадо на грилі

Морська риба — ідеальна основа для легких, але вишуканих страв. У ТЦ METRO доступні охолоджені сібас і дорадо (не заморожені), які обробляються безпосередньо в країні походження в день вилову. Це дає змогу зберегти максимум свіжості, смаку та текстури.

Охолоджена риба зберігається при температурі 0–4°C без заморожування, тому її структура, смак і аромат залишаються природними, тоді як заморожена проходить через кристалізацію води, що може пошкоджувати волокна та змінювати текстуру. Завдяки цьому охолоджена риба зазвичай соковитіша, ніжніша та краще підходить для страв, де важлива якість і свіжість продукту.

Філе повністю підготовлене до приготування, тому не потрібно витрачати час на чистку чи видалення кісток. Досить дістати з упаковки, додати спеції і відправити в духовку або на гриль. Це зручно як для кухарів у закладах, так і для домашніх страв зі швидким результатом.

Серед інших переваг сібаса та дорадо в METRO:
  • обробка в день вилову — забезпечує максимальну свіжість;
  • модифіковане атмосферне пакування (MAP) — стабільна якість до 12 днів;
  • повністю зачищене філе або тушка — без луски та кісток;\
  • зручне калібрування — легко розділяти на порції;
  • готовність до приготування — мінімум часу на підготовку;
  • міжнародна сертифікація: ISO 22000:2018, IFS, ASC, HALAL, BAP, GLOBAL G.A.P. У цій добірці — два яскравих рецепти з сібасом і дорадо, що легко впишуться як у ресторанне меню, так і у святкову домашню вечерю.

Смажений сібас на сковороді з різотто

Сібас з різотто
Інгредієнти

Для риби:
  • Філе сібаса METRO Chef — 2 шт.
  • Оливкова олія MUELOLIVA — 2 ст. л.
  • Вершкове масло METRO Chef (73%) — 1 ст. л.
  • Часниковий порошок — 1 ч. л.
  • Цедра 1 лимона
  • Сіль і перець — на свій смак
  • Свіжа зелень — для подачі
Для різотто:
  • Рис Arborio METRO Chef — 1 склянка
  • Курячий або овочевий бульйон — 4 склянки (гарячий)
  • Цибулина — 1 шт., дрібно нарізана
  • Часник — 2 зубчики, подрібнені
  • Біле напівсухе вино Riesling — ½ склянки (за бажанням)
  • Вершкове масло METRO Chef (73%) — 2 ст. Л.
  • Пармеджано Реджано METRO Chef — ¼ склянки
  • Цедра та сік 1 лимона
  • Свіжа зелень — 2 ст. л.
  • Сіль, перець — на свій смак
Покрокове приготування:
  1. Філе обсушити, приправити сіллю, перцем, цедрою та часниковим порошком.
  2. Розігріти сковорідку з оливковою олією, викласти рибу шкірою донизу, смажити 3–4 хв без руху. Перевернути, додати вершкове масло й смажити ще 2–3 хв. Залишити «відпочити».
  3. Для різотто: обсмажити цибулю й часник у вершковому маслі. Додати рис, потім — вино (якщо використовуєте).
  4. Поступово вливати бульйон, постійно помішуючи. Через 20 хв додати пармезан, сік і цедру лимона, ще трішки масла й зелень.

Дорадо з овочами на грилі

Дорадо
Інгредієнти:
  • Тушки дорадо METRO Chef — 2 шт.
  • Петрушка — 1 пучок
  • Оливкова олія METRO Chef — 100 мл
  • Часник — 2 зубчики
  • Кукурудза METRO Chef — на свій смак
  • Помідори чері — на свій смак
  • Лимони — 2 шт.
  • Розмарин, чебрець, сіль, перець, чилі — на свій смак
Покрокове приготування:
  1. Рибу промити, обсушити, зробити кілька надрізів на шкірці.
  2. У ступці перетерти часник, петрушку, розмарин і чебрець, додати сік лимона й олію — отримати пасту.
  3. Натерти рибу зовні та всередині. Залишити на 15 хв маринуватись.
  4. Підготовлену рибу викласти на добре змащену решітку гриля. Смажити по 5–7 хв з кожного боку.
  5. Овочі скропити олією, посипати спеціями та також запекти на грилі.

Де купити все для рибної страви: METRO для HoReCa

Усі інгредієнти з рецептів — від ніжної дорадо до якісного рису для різотто — ви зможете придбати в ТЦ METRO. Продукти METRO Chef створені для професійної кухні, тож їх обирають як шефи ресторанів, так і досвідчені кулінари вдома. Для усіх клієнтів діють спеціальні оптові ціни, завдяки яким купувати рибу, овочі, олії, спеції та зелень — вигідно та зручно. METRO завжди тримає фокус на якості, широкому асортименті та продукції ТОП ультрафреш, щоб ви завжди мали під рукою найкращі продукти. Щотижня в розділі акцій оновлюються спецпропозиції «Вигідні вихідні», де представлені актуальні ціни, зокрема на ультрафреш. Уточнюйте актуальні знижки на свіжу рибу, ціну на дорадо за кілограм і новинки в акційному каталозі METRO, який регулярно оновлюється.

Сібас і дорадо — ідеальні варіанти для легких, ароматних і корисних страв. Завдяки тому, що риба вже зачищена від луски й кісток, а філе й тушка мають зручний калібр для порційної подачі, її можна швидко запекти з травами, обсмажити на грилі чи приготувати на пару. Завдяки простим рецептам і якісним інгредієнтам від METRO Chef, приготування риби стає приємним і результативним як для домашньої кухні, так і для ресторану.

Якщо ви шукаєте, де купити сібаса в METRO, завітайте до ТЦ METRO у Києві, Львові, або ж замовляйте доставку в інші міста України. У наявності свіжа морська риба, зелень, олії, крупи, соуси та все необхідне. А ще — вигідні оптові ціни для клієнтів HoReCa.