Подрібнювати зерна цих плодів можна вручну, через м’ясорубку, але ми розберемося, як зробити гранатовий сік в блендері. Головне тут — дати зернам пустити сік, механічно подрібнивши їх.
Цей процес більш трудомісткий, ніж описаний вище, і триватиме близько пів години. Таким способом приготування корисного напою можуть скористатися ті, у кого немає соковичавлювача. У результаті у вас вийде 2–3 порції гранатового соку.
Інгредієнти:
- гранат — 2 шт.;
- очищена/кип’ячена холодна вода — її знадобитися стільки ж, скільки вийде соку;
- мед/цукор — на свій смак.
Покрокова інструкція:
- Очистьте гранат так, як описано вище, зерна помістіть в блендер, подрібніть їх до кашоподібного стану.
- Вилийте отриману масу в густе сито або на марлю (її потрібно буде попередньо скласти в 4–5 шарів), максимально відцідіть.
- Дайте соку відстоятися, щоб все зайве осіло на дно. Процідіть рідину, додайте мед/цукор, воду. Розлийте напій в склянки, прикрасіть листочками м’яти.
Регулярно готуйте цілющі соки, пийте їх і будьте здорові!