Літні рецепти кави – освіжаючі ідеї для спекотних днів | METRO

Літні рецепти кави: свіжість і бадьорість у кожному ковтку

Час читання - 2 хв.
холодна кава

Традиційна чорна кава з льодом — чудова ідея для літньої спеки. Та якщо хочеться чогось більш цікавого та грайливого, спробуйте один із наших рецептів. З молоком, морозивом, прянощами чи фруктовими нотками — ми зібрали варіанти, які легко приготувати вдома, щоб зробити літній день ще смачнішим.

Рецепти

Кава

Цитрусовий еспресо-тонік

Прекрасно освіжає, має легку гірчинку та тішить око завдяки ефектному шаруванню у келиху.

Інгредієнти:
  • 40–50 мл еспресо RIOBA
  • 100 мл тоніку
  • лід
  • скибка апельсина або грейпфрута
  • кілька крапель апельсинового бітера (опціонально)
Приготування:
  1. Налийте тонік у склянку з льодом.
  2. Обережно додайте еспресо, зливаючи його по ложці, щоб утворити шарування.
  3. За бажанням додайте кілька крапель бітера, прикрасьте цитрусовою скибкою — і відразу смакуйте.
Кава

Класична кава-глясе

Кремова текстура, ніжний післясмак та освіжна прохолода в одній склянці — саме те, що треба для літньої перерви на каву.

Інгредієнти:
  • 200 мл чорної кави RIOBA
  • 50 г ванільного морозива (приблизно 1 кулька) METRO Chef
  • збиті вершки, сироп, шоколадна крихта, кориця або подрібнені горішки (опціонально)
Приготування:
  1. Зваріть міцну чорну каву та дайте їй охолонути до кімнатної температури (можна трохи охолодити у холодильнику).
  2. Перелийте каву у високу прозору склянку або келих і додайте кульку морозива.
  3. За бажанням прикрасьте збитими вершками, посипте тертим шоколадом або горішками — готово!

Кава

Крижане фрапе

Грецький кавовий напій, який став літнім хітом у всьому світі, насправді ледь не найпростіший у приготуванні. Водночас він неймовірно смакує та охолоджує.

Інгредієнти:
  • 200 мл міцної кави RIOBA
  • 70 мл молока RIOBA
  • колотий лід
  • топінг RIOBA (за смаком)
Приготування:
  1. Зваріть і охолодіть каву.
  2. Змішайте усі інгредієнти у блендері та збийте до утворення кремової текстури та густої пінки.
  3. Перелийте у високий келих і насолоджуйтесь.